Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Πίτα και πολιτική κουβέντα…από τις Γυναίκες της ΝΔ

Πίτα και πολιτική κουβέντα…από τις Γυναίκες της ΝΔ

0

Απολογισμός της δεκάμηνης διακυβέρνησης από την ΝΔ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Το 2005 θα είναι η χρονιά της ελληνικής περιφέρειας». Έλενα Ράπτη: «Έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας…να κερδίσουμε το στοίχημα». «Τσάι και …πολιτική…συμπάθεια», με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας του τμήματος Γυναικών της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας – εκδήλωση, την οποία ομόρφυνε με την παρουσία της και με το λόγο της, η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και Δημοτική Σύμβουλος κ. Έλενα Ράπτη, καλεσμένη των γυναικών.

Η …καρδιά της ΝΔ στο νομό, πάλλονταν στο «Le chalet», την Παρασκευή της 21ης Ιανουαρίου αφού δυναμικό παρόν έδωσαν ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Κοντός, ο βουλευτής κ. Τσαλίδης, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης , ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, ο γραμματέας της ΝΕ Ν.Δ Ξάνθης κ. Καλαϊτζής, της ΤΟ ΝΔ κ. Κατσαρίκας και όλοι οι ενεργοί, φίλα προσκείμενοι και ακροθιγώς συνεπικουρούμενοι…της Νέας Δημοκρατίας!

Η εκδήλωση …πήρε σε μάκρος, αφού όλοι καλέστηκαν να χαιρετήσουν να ευχηθούν και να κάνουν ένα απολογισμό των 10 μηνών διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία. Κοινή συνισταμένη των λόγων, όλων των ομιλούντων ότι η χρονιά αυτή ήταν πολύ σημαντική για τη ΝΔ, γιατί νίκησε στις εκλογές, ενώ αναγνώρισαν σαν το πιο δυναμικό μαχητικό δραστήριο και αποτελεσματικό κομμάτι της ΝΔ…τις γυναίκες.

Αλλά την τιμητική του είχε και ο νόμος περί βασικού μετόχου:«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει βαθιές τομές, ρίξεις με τη διαπλοκής και το κατεστημένο…να κόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ της διαπλοκή των ΜΜΕ, αυτών που επί σειρά ετών απομυζούσαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να δώσουμε μια νέα προοπτική κάτω από συνθήκες διαφάνειας», η δήλωση του κ. Κοντού, αλλά και επί του πιο συναφούς με το αντικείμενο του: « Αν αυτή τη στιγμή είναι 1000 τρακτέρ στους δρόμους, είναι γιατί η ΝΔ είναι αποφασισμένη να κάνει ρήξεις να δώσει τη μάχη και να στηρίξει τους έντιμους παραγωγούς και να στραφεί εναντίον όλων αυτών που επί σειρά ετών, στράφηκαν εναντίον των έντιμων παραγωγών και στην ουσία δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στη χώρα μας».

Η αισιοδοξία του κ. Κοντού: «Το 2005 θα είναι η χρονιά της ελληνικής περιφέρειας. Ο αναπτυξιακός νόμος που διατηρεί τα κριτήρια της Θράκης θέτει τις βάσεις για μια οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Όλα τα έργα «τρέχουν» με πολύ γρήγορους ρυθμούς στο νομό – όπως το αρδευτικό – ή το κέντρο νεοσύλλεκτων στη Σταυρούπολη, το εισόδημα των αγροτών αυξήθηκε στο νομό μας και μάλιστα οι αγρότες πληρώθηκαν γρηγορότερα, το νοσοκομείο θα δουλέψει πολύ καλύτερα απ’ ότι δούλευε…».

Η απολογία του κ. Κοντού: «Λείπω πολύ από το νομό μας, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι σε μένα λείπετε περισσότερο…»!

Η κα Ράπτη ιδιαίτερα φειδωλή στις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους περιορίστηκε να εκφράσει τη χαρά της για την πρόσκληση των γυναικών και την τιμή που της έγινε, αλλά και να εκθειάσει την πόλη μας που είχε την ευκαιρία να την γνωρίσει, υπήρξε όμως λαλίστατη στην εκδήλωση: «Είμαι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί στο ακριτικό αυτό στολίδι της πατρίδας μας. Συμπληρώθηκαν ήδη δέκα μήνες από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που εσείς επικυρώσατε με την ψήφο σας στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του έχει αποκηρύξει έμπρακτα τις πρακτικές του διχασμού και του φανατισμού και έχει ανυψώσει το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. Οι κύριοι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής η διαφάνεια, το μέτρο και η μετριοπάθεια».

Η «κριτική» της κας Ράπτη: «Είναι αλήθεια ότι μπορεί να υπάρχουν πικρίες, είναι αλήθεια ότι σε ορισμένους τομείς μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις. Γνωρίζω ότι πολλοί αντιμετωπίζεται προβλήματα . Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΝΔ θα υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της στο τέλος της τετραετίας.

Η πεμπτουσία της πολιτικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: «Μ’ ένα στρατηγικό στόχο, καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες…γι’ αυτό εργαζόμαστε μέτρα μα πρόγραμμα και σχέδιο με πίστη στο καλύτερο…Είναι υποχρέωσή μας να ενώσουμε τις δυνάμεις να συνθέσουμε και να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινούς στόχους. Αυτός είναι ο στόχος της νέας πολιτικής ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας και την επίτευξή του απαιτείται σύμπραξη συνέργεια και συμμετοχή άλλων»

Η κα Ράπτη έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του πολιτικού προγράμματος της ΝΔ για την ανάπτυξη της περιφέρειας, με άξονες τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την στήριξη του αγροτικού κόσμου με την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και τη στήριξη των δράσεων που αποβλέπουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.

«Δείγμα δουλειάς» της ΝΔ : «Η απορρόφηση των περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος στην περιφέρεια Ανατ. Μακ. – Θράκης, επί τρία χρόνια ήταν στο 14% τους τελευταίου 10 μήνες έχει αυξηθεί στο 24%!».

Το δια ταύτα: «Χρειάζεται να αφήσουμε στο παρελθόν τις άγονες αντιπαραθέσεις και όλοι μαζί κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση παραγωγικοί φορείς επιχειρήσεις και κοινωνικοί εταίροι, έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας. Να αλλάξουμε τα πράγματα γύρω μας. Να κερδίσουμε το στοίχημα…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο συμβολισμός της μέρας των Θεοφανίων και η «κίνηση αλληλεγγύης»

Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι των Αβδήρων. Μια ηλιόλουστη μέρα, η Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, πρ…