Άμεση παρέμβαση του Δήμου

0

Την άνοιξη θα δημοπρατηθεί το έργο ομβρίων στην περιοχή της οδού Απόλλωνος

Μια περιοχή που θυμίζει λίμνη όταν βρέχει

Στο χθεσινό μας φύλλο παρουσιάσαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την βροχόπτωση στην περιοχή όπου βρίσκονται τα γήπεδα του τένις και συγκεκριμένα επί της οδού Απόλλωνος.

Όπως αναφέραμε λοιπόν, όταν βρέχει, η εκεί περιοχή θυμίζει περισσότερο λίμνη, παρά δρόμο.

Με δυσκολία αναγκάζονται να κινηθούν όχι απλά οι πεζοί αλλά και τα ίδια τα οχήματα.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Ξάνθης μιλά στην εφημερίδα για τον λόγο που η οδός Απόλλωνος πλήττεται κάθε φορά που βρέχει αλλά και τα έργα που υπολογίζονται να γίνουν εκεί άμεσα.

Όπως μας είπε λοιπόν, η περιοχή αυτή, σχετικά με την υπόλοιπη πόλη βρίσκεται σε χαμηλότερο υψομετρικό επίπεδο με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να μην μπορεί να απορροφηθεί από το υπάρχον δίκτυο ομβρίων.

Βέβαια στην εν λόγω περιοχή δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων ενώ το πρόβλημα είναι αρκετά αυξημένο φέτος λόγω των οικοδομών που χτίστηκαν εκεί και έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την εδαφική επιφάνεια που θα μπορούσε να απορροφήσει τα νερά.

Χθες το πρωί μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, αποφασίστηκε το γρηγορότερο να εκπονηθεί μια μελέτη ομβρίων για την περιοχή αυτή ώστε αμέσως να γίνει και το ανάλογο έργο για να εκλείψει δια παντός το πρόβλημα.

Ήδη όμως όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, το έργο δεν θα γίνει με απευθείας ανάθεση αλλά ακολουθώντας την τακτική διαδικασία.

Μέσα στην άνοιξη το έργο θα δημοπρατηθεί έτσι ώστε με το τέλος καλοκαιριού να είναι ολοκληρωμένο και αναμένεται να στοιχίσει περίπου διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χρόνια Πολλά…με αλλαγές στον Δήμο Ξάνθης

Αναδείχτηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και η Δημαρχιακή Επιτροπή. Μι…