Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Χρόνια Πολλά…με αλλαγές στον Δήμο Ξάνθης

Χρόνια Πολλά…με αλλαγές στον Δήμο Ξάνθης

0

Αναδείχτηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και η Δημαρχιακή Επιτροπή. Μιλούν οι πέντε νέοι…για τα νέα τους καθήκοντα!Κεφάτοι και με πολλά χαμόγελα…συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου για να εκλέξουν νέο Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακή Επιτροπή.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική ενώ τον ρόλο του συντονιστή είχε ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Μανόλης Τσέπελης.

Έπειτα από περίπου μια ώρα αναδείχτηκε το Νέο Προεδρείο και η Δημαρχιακή Επιτροπή.

Νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αναδείχτηκε ο κ. Γιάννης Χρηστίδης παίρνοντας τα σκήπτρα και επισήμως πλέον από τον κ. Θεολόγο Καλαϊτζή.

Ο κ. Χρήστος Χούχος είναι ο νέος Αντιπρόεδρος και ο κ. Ιορδάνης Ελευθεριάδης, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Δημαρχιακή Επιτροπή εκλέχτηκαν οι κ.κ. Τσαμούρ Χουσείν με είκοσι δύο ψήφους, Νικόλαος Φωτιάδης με είκοσι μία ψήφους, Γούναρης Κώστας με είκοσι μία ψήφους και η κ. Σοφία Καραγιαννίδου με είκοσι ψήφους.

Αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι κ.κ. Δόντσος Δημήτριος με είκοσι ψήφους, Κωνσταντινίδης Χρήστος με δεκαεννιά ψήφους, Μπαλτατζής Νικόλαος με δεκαεννιά ψήφους και Σερραίος Ευστράτιος με δεκαεννιά ψήφους.

«Θέλω καταρχάς να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θεολόγο Καλαϊτζή, τον Αντιπρόεδρο και την Δημαρχιακή Επιτροπή, διότι την διετία που πέρασε είχαμε άψογη συνεργασία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άσκησαν τα καθήκοντά τους. Θέλω βεβαίως να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και την Δημαρχιακή Επιτροπή. Όπως είδατε και εσείς τυγχάνουν της γενικότερης αποδοχής, το Προεδρείο είναι διαπαραταξιακό και τα μέλη του όπως και η Δημαρχιακή ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις. Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους αφού το κλίμα είναι συναινετικό. Έχουμε μπροστά μας να κάνουμε πολύ έργο, σημαντικό έργο και είμαι σίγουρος πως και οι νεοεκλεγέντες αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» ανέφερε με το πέρας της διαδικασίας ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.

Αμέσως μετά, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Χρηστίδης, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους:

«Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό το αποτέλεσμα για μένα. Είναι σημαντικός ο θεσμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ σ’ αυτά τα καθήκοντα. Η καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εξαρτάται αρχικά από τους ίδιους τους συμβούλους και από τον Πρόεδρο. Αν πραγματικά σεβόμαστε όλοι τις απόψεις του καθενός, αν γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος, τότε το έργο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται πολύ ευκολότερο. Εύχομαι λοιπόν και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό…μάλιστα εν όψει της δεύτερης διετίας που διανύουμε και λόγω της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά την δεύτερη χρονιά, πρέπει να λειτουργήσουμε για να αποδείξουμε ότι όλοι αυτοί που βρισκόμαστε εδώ και με την ψήφο του Ξανθιώτικου λαού, το δικαιούμαστε και τους εκπροσωπούμε επάξια. Σε εσάς, εύχομαι ολόψυχα μια καλή χρονιά και σε όλους τους συνδημότες μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα υγείας, περισσότερη χαρά και ευτυχία και για τον Δήμο Ξάνθης, μια πιο παραγωγική χρονιά».

Η θητεία του Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, είναι διετής.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Από την 1η του νέου έτους, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης, πέντε στον αριθμό και με θητεία ενός έτους, αντί τριών Αντιδημάρχων και με διετή θητεία που ίσχυε την πρώτη διετία.

Ο κ. Στάμος Τριμίτζιος αναλαμβάνει την ευθύνη του Πολεοδομικού Γραφείου Ξάνθης και του Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Ο κ. Νίκος Μπαλτατζής, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών καθώς και Κοινωνικού Τομέα.

Ο κ. Σερραίος Ευστράτιος, Αντιδήμαρχος με την ευθύνη της διεξαγωγής της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς.

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος των αδειών των καταστημάτων και των Δημοτικών Κοιμητηρίων και ο κ. Τάσος Θεοδωρίδης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι, μίλησαν στους δημοσιογράφους για τα νέα τους καθήκοντα, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την τιμή να τους επιλέξει στους τομείς αυτούς και έδωσαν τις ευχές τους για τον κάθε δημότη αλλά και τον Δήμο Ξάνθης.

Στάμος Τριμίντζιος- Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Υπεύθυνος Πολεοδομικού Γραφείου Ξάνθης

«Χρόνια Πολλά. Καλή χρονιά σε όλους. Υγεία. Πιστεύω ότι η καινούργια χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2004 η οποία έφυγε με μια μεγάλη απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο της Ξάνθης.

Θα έχω την ευθύνη της λειτουργίας του Πολεοδομικού Γραφείου Ξάνθης και του Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Είναι μια δουλειά που ούτως ή άλλως έκανε μέχρι τώρα. Εύχομαι σε όλους υγεία και στους νέους Αντιδημάρχους, καλή επιτυχία στο έργο τους».

Νίκος Μπαλτατζής- Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής

«Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά! Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο ο οποίος για μια ακόμη φορά μου αναθέτει καθήκοντα αντιδημάρχου με ένα αντικείμενο πρόσθεσης εργατικού προσωπικού και απόλυσης, των μισθών, της τέλεσης πολιτικού γάμου και της κοινωνικής πολιτικής. Ελπίζω να φανώ αντάξιος της επιλογής του Δημάρχου».

Ευστράτιος Σερραίος- Αντιδήμαρχος με καθήκοντα λαϊκής αγοράς

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας που εμπιστεύθηκε σε μένα την ανάθεση της λαϊκής αγοράς. Εγώ θα προσπαθήσω να συνεχίσω το σπουδαίο έργο του προκατόχου μου. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Ευχαριστώ όλους τους Δημοτικού Συμβούλους, τους εύχομαι χρόνια πολλά και θέλω την συνεργασία τους. Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους τους νεοεκλεγέντες. Ελπίζω αυτό το χρόνο τα πράγματα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα για την πόλη μας».

Νίκος Παπαδόπουλος- Αντιδήμαρχος με καθήκοντα αδειών καταστημάτων και επίβλεψης Δημοτικών Κοιμητηρίων

«Να ευχηθώ καταρχήν καλή χρονιά και υγεία στους συνδημότες μας. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος μου αναθέτει καθήκοντα Αντιδημάρχου για το 2005 για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις άδειες, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες και την επίβλεψη των Δημοτικών Κοιμητηρίων. Είναι μια θέση την οποία υπηρέτησα και πριν τρία χρόνια, ένα αντικείμενο που το γνωρίζω και θα προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο του προκατόχου μου κ. Τσέπελη. Είναι μια θέση που απαιτεί ευσυνειδησία και συναντάμε διάφορα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα παρακαλέσω τους καταστηματάρχες να έχουν μια καλή συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης ο οποίος φροντίζει για το καλό τους.

Από τη μεριά μου θα κρατήσω ίσες αποστάσεις από όλους ώστε και οι καταστηματάρχες να μείνουν ευχαριστημένοι και να προστατεύσουμε τους συνδημότες μας από φαινόμενα ηχορύπανσης ή υπερβολικής ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ώστε να λειτουργούμε καλά, γιατί η Ξάνθη διατηρεί μια πολύ καλή παράδοση σ’ αυτούς τους τομείς και θα είμαι πάντα δίκαιος για την πόλη μας, τους συνδημότες, τους καταστηματάρχες.

Θεοδωρίδης Τάσος- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ξάνθης που μου ανέθεσε το πιο ευαίσθητο και δύσκολο κομμάτι του Δήμου. Είναι μεγάλη μου τιμή γιατί αυτός ο τομέας απαιτεί πολύ δουλειά. Ευχαριστώ τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω επάξια το έργο του. Χρόνια Πολλά σε όλους!».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…