Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Συνεχίζεται η προσφορά αγάπης των Ξανθιωτών…

Συνεχίζεται η προσφορά αγάπης των Ξανθιωτών…

0

Εκατοντάδες τα δέματα ανθρωπιάς στους πληγέντες της ΝΑ Ασίας. Επισκεφθήκαμε χθες το μεσημέρι την αποθήκη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Μητρόπολης Ξάνθης «Πνοή» και αυτό που αντικρίσαμε ήταν πραγματικά συγκινητικό.

Τα οχήματα των Δήμων του νομού μας, τα φορτηγάκια των ενοριών, σύλλογοι, ιδιώτες, ήταν όλοι εκεί και βοηθούσαν.

Βοηθούσαν είτε κουβαλώντας το υλικό που συγκεντρώθηκε στην αποθήκη της οδού Σταθμού, είτε πηγαίνοντας απευθείας τα δικά τους πράγματα για να φύγουν στην συνέχεια όλα μαζί για το μεγάλο ταξίδι και να απαλύνουν τον πόνο…

Από τις έξι του μήνα που αναγνώστηκε η 103η εγκύκλιος της Μητρόπολης Ξάνθης, η προσφορά που έφτανε καθημερινά στις ενορίες, ήταν εντυπωσιακή.

Οι Ξανθιώτες όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης κ.κ. Παντελεήμων, απέδειξαν ότι έχουν ευγενική ψυχή με την κατάθεση αυτής τους της αγάπης στο προσκλητήριο που τους έγινε.

Όσον αφορά στο υλικό που συγκεντρώθηκε, πρόκειται κυρίως για νερό, τροφές μη αλλοιώσιμες, κονσέρβες και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Σήμερα σε όλους τους Ναούς της Μητρόπολης, δόθηκε η εντολή να συγκεντρωθεί όλη η ανθρωπιστική βοήθεια και τα μέλη της «Πνοής» αφού ταξινομήσουν το συγκεντρωθέν υλικό να το κατανείμουν έτσι ώστε το πρωί της Πέμπτης να ταξιδέψει με φορτηγό για την Αθήνα.

Φτάνοντας στον Πειραιά το φορτηγό, θα φορτώσει κατευθείαν τα δέματα στο πλοίο που ναυλώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδας για να αναχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα για την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Χαρακτηριστική όπως τόνισε ο Πανοσιολογιότατος είναι η συμβολή της συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ η οποία παραχωρεί φορτηγό της Εταιρείας για την μεταφορά του υλικού.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα προσφοράς γιατί στόχος είναι το υλικό που συγκεντρώθηκε από όλη την χώρα, να μη μείνει στην πρωτεύουσα ούτε μία ημέρα.

Ο χρόνος πιέζει και είναι καθοριστικός για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Εφόσον ο κόσμος προσφέρει την αγάπη του και το υστέρημά του, το προϊόν αυτής της αγάπης δεν θα πρέπει να μείνει σε καμία αποθήκη και να φτάσει το γρηγορότερο δυνατόν στις πληγείσες περιοχές.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο συμβολισμός της μέρας των Θεοφανίων και η «κίνηση αλληλεγγύης»

Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι των Αβδήρων. Μια ηλιόλουστη μέρα, η Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, πρ…