Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ψήφισμα για το συλλαλητήριο και Διακηρύξεις για τη μίσθωση ακινήτων

Ψήφισμα για το συλλαλητήριο και Διακηρύξεις για τη μίσθωση ακινήτων

0

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 19.00, το Νομαρχιακό συμβούλιο στην Χριστουγεννιάτικα στολισμένη Νομαρχιακή αίθουσα, απόντος του Νομάρχη Ξάνθης – βρισκόταν στην Αδριανούπολη για εργασίες του δικτύου διασυνοριακής συνεργασίας – με 4 τέσσερα θέματα ημερησίας διάταξης, εκ των οποίων αναβλήθηκε η συζήτηση του ενός – αφορούσε γνωμοδότηση επί της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Επέκταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και κτιριακών εγκαταστάσεων της Εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ στο βιομηχανικό συγκρότημα «SUNLIGHT» στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

Με πλήρη απαρτία των νομαρχιακών συμβούλων και προεδρεύοντος του κ. Γκιρτζίκη, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης η εκπροσώπηση του Νομαρχιακού συμβουλίου στο συλλαλητήριο για την «Καπνική Μιχαηλίδη» και αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα που θα επιδοθεί στους εργαζομένους της «Καπνικής Μιχαηλίδης».

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε τη μίσθωση των ακινήτων.

Γνωστοποιείται ότι είναι στην αρμοδιότητα του Νομαρχιακού συμβουλίου (άρθρο 49 παρ. 1 του Π.Δ. 30/96), η μίσθωση ακινήτων και καθώς λήγουν οι μισθώσεις των υπηρεσιών: Της Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 31/1/2005 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 28/2/2005 και της Δ/νσης Τοπογραφικής στις 28/2/2005, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικών υπηρεσιών κ. Κ. Καρακώστας εισηγήθηκε τη χορήγηση έγκρισης για την έκδοση Διακηρύξεων για τη μίσθωση των ακινήτων, καθότι το Π.Δ 242/96 που ρυθμίζει τη διαδικασία μίσθωσης ακινήτων δεν επιτρέπει άλλη ανανέωση του συμβολαίου των παραπάνω μισθώσεων. Το θέμα είχε ομόφωνη αποδοχή, όπως και τα επόμενα θέματα που αφορούσαν: «Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για αμμοληψία από την κοίτη του Μεγάλου Ρεύματος (περιοχή γέφυρα προς Άλμα) και «Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την αμμοληψία από τις κοίτες των ρεμάτων Ποταμάκι (περιοχή Εχίνου προς Σάτρες) και Αγγούρι (περιοχή πριν τον Εχίνο), τις ο οποίες εισηγήθηκε ο Νομαρχιακός σύμβουλος κ. Μακρίδης.

Επίσης συζητήθηκε η 12η Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2004.

Έχοντας υπόψιν τις επιχορηγήσεις προς το Νομαρχιακό διαμέρισμα Ξάνθης ο κ. Καρακώστας εισηγήθηκε την εγγραφή στον τακτικό προϋπολογισμό 2004 των ποσών: 97.400 ευρώ στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να καλυφθούν οφειλές προς το ΚΤΕΛ Ξάνθης για το σχολικό έτος 2003 – 2004, στη Δ/νση Κτηνιατρικής το ποσό 7000 ευρώ για δαπάνες του προγράμματος ΟΣΔΕ και τις αποδόσεις από το Τ.Ε.Ο Α.Ε. στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τριών δόσεων (23.447,62 ευρώ η καθεμιά) συνολικό ποσό 70.432,86 ευρώ από τα έσοδα άμεσων και έμμεσων φόρων.

Η συνεδρίαση έληξε αφού ανετέθη η έκδοση του ψηφίσματος στον Νομαρχιακό σύμβουλο και γ. γραμματέα της Ν.Ε. ΠαΣοΚ Ξάνθης κ. Γιώργο Χουλιάρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μνήμη Χρυσοστόμου Σμύρνης

Από Μητρόπολη Ξάνθης για την Μικρασιατική Επέτειο Ο «από Δράμας γεννώμενος» Μητροπολίτης Σ…