«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

0

Του Φίλιππου Ζάχαρη

Νέα δικτυακή πύλη, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματά τους στην διευρυμένη πλέον Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο εν λόγω ιστοχώρος με την ονομασία «Διάλογος με τους πολίτες» – http://europa.eu.int/citizensrights/- λειτουργεί και στις 20 επίσημες γλώσσες, παρέχοντας πληροφορίες αναφορικά με τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των πολιτών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ Ως προς την χρησιμότητά του ενδεικτικά αναφέρεται, η πρόσβαση σε μια σειρά οδηγών που βοηθούν στην επίλυση αποριών σε θέματα σχετιζόμενα π.χ με την διαμονή, την εργασία, τις σπουδές, την προστασία δεδομένων ή την επίλυση διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών διαφορών, όπως και η παροχή ειδικότερων πληροφοριών για καθένα από τα 15 «παλιά» κράτη-μέλη από περίπου 1300 «εθνικά πληροφοριακά δελτία» στην αγγλική, γαλλική, γερμανική ή την γλώσσα του συγκεκριμένου κράτους-μέλους.

Στην περίπτωση που οι χρήστες δεν βρίσκουν τις αναγκαίες πληροφορίες ή εξακολουθούν να έχουν αναπάντητα ερωτήματα, τότε έχουν τη δυνατότητα να τηλεφωνούν ή να στέλνουν e-mail στις ειδικές υπηρεσίες μέσω του συγκεκριμένου ιστοχώρου και να λάβουν προσωπική απάντηση σε οποιαδήποτε από τις 20 γλώσσες. Στην δικτυακή πύλη υπάρχουν επίσης διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ και σε επίπεδο κράτους – μέλους, καθώς και χρήσιμες διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνων και on-line υπηρεσιών στα διάφορα κράτη – μέλη.

Τέλος περιέχονται και σύνδεσμοι προς άλλες συμβουλευτικές και ενημερωτικές υπηρεσίες της Επιτροπής (Europe Direct, Solvit κ.λ.π), οι οποίες καλύπτουν και τα 25 κράτη – μέλη και στις 20 επίσημες γλώσσες. Να σημειωθεί ότι, οι εργασίες για την περαιτέρω βελτίωση του νέου δικτυακού τόπου «Διάλογος με τους πολίτες» θα συνεχιστούν, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα αναπτυχθούν εθνικά πληροφοριακά δελτία και για τα δέκα νέα κράτη – μέλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2004. Αρ. Φύλλου 6869, Έτος : 26ο, τηλ. 2541022950