Δεν τα «βρήκαν» οι Αστυνομικοί!

0

«Αντικαταστατικές» οι ενέργειες της ΔΑΚΕ!Πως εξηγούν οι «απερχόμενοι» τις παραιτήσεις τους

Μια σειρά παραιτήσεων προέδρων διοικητικών συμβουλίων, δύο σημαντικών συνδικαλιστικών κλάδων του νομού, ανακοινώθηκαν στις 4 και 6 Δεκέμβρη.

Στις 4 Δεκέμβρη ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, με τις θέσεις των κ.κ. Λερίδη και Πουρναράκη, Προέδρου και Γενικού Γραμματέα αντίστοιχα, να καταλαμβάνονται από τους κ.κ. Μαλλικόπουλο και Ψεμματάκη.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 6 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ξάνθης κ. Χρήστου Τέντσιου, του οποίο την θέση καταλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Κατσάνης.

Λόγω ασυμφωνίας…

Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ή αλλιώς να συμφωνήσουν πάνω σε μείζονα θέματα του κλάδου, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ξάνθης.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε όπως μας είπε, ο κ. Χρήστος Λερίδης.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τους συναδέλφους του, αναφέρει:

«Συνάδελφοι σας ανακοινώνω ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2004 δήλωσα την παραίτησή μου από πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. του Σωματείου μας διότι δεν μπορώ να συνεργαστώ με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που απαγορεύουν την εκπροσώπηση στα γενικά συμβούλια της Ομοσπονδίας.

Επειδή θεωρώ ότι με τις αποφάσεις αυτές απαξιώνουμε πρώτα το Σωματείο μας, κατόπιν την Ομοσπονδία και πλέον δεν θα έχουμε λόγο, θέση και πλήρη ενημέρωση στα διάφορα προβλήματα τα οποία μας απασχολούν, παραιτήθηκα από την θέση του προέδρου».

Για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε και ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Πουρναράκης.

Δεν ισχύει η παραίτησή μου…

Ή αλλιώς, «δεν παραιτήθηκα» μας είπε ο κ. Χρήστος Τέντσιος σε επικοινωνία μας μαζί του.

Ο κ. Τέντσιος αυτό που τόνισε κατηγορηματικά είναι πως δεν υπάρχει παραίτηση αν και η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ δεν παραλείπει να τον ευχαριστήσει ακόμη και για τις υπηρεσίες που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια (!!!).

Στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα σας ενημερώνει ότι μετά από την παραίτηση του προέδρου της Οργάνωσης κ. Τέντσιου Χρήστου από το αξίωμά του, νέος πρόεδρος με ομόφωνη απόφαση εκλέχθηκε ο κ. Κατσάνης Γεώργιος.

Δυστυχώς ο κ. Τέντσιος μετά την πολυετή προσφορά του στην οργάνωση, λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεών του, δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της οργάνωσης και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του νομού μας».

Πως λοιπόν εστάλη η συγκεκριμένη ανακοίνωση ενώ δεν υπάρχει η παραίτηση του προέδρου και με ποια διαδικασία ο κ. Κατσάνης ανέλαβε την παραπάνω θέση;

Ο κ. Τέντσιος τόνισε παρόλα αυτά ότι εκφράζει εδώ και ένα χρόνο την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Παρόλα αυτά δεν προχώρησε ακόμη σ’ αυτή την κίνηση.

Όπως είπε, η ενέργεια που έγινε ήταν αντικαταστατική και έπεται συνέχεια…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θέσεις της «Αυτόνομης παρέμβασης « εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης

Αυτό το έργο το’ χουμε ξαναδεί… Για την αντικατάσταση των στελεχών εκπαίδευσης Μ’ ένα κείμ…