Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Αύριο ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Ξάνθης

Αύριο ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Ξάνθης

0

Υποτονική προς το παρόν η κίνηση…Εν αναμονή του δώρου Χριστουγέννων οι καταναλωτές .Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκινάει για φέτος το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Ξάνθης.

Η κίνηση τουλάχιστον προς το παρόν, εξακολουθεί να είναι υποτονική μιας και οι δημότες περιμένουν να φτάσουν οι μέρες που θα μπορέσουν να επισκεφθούν ευκολότερα την αγορά…και γι’ αυτό φυσικά θα ευθύνεται τόσο το δώρο των Χριστουγέννων όσο και η απογευματινή καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων.

Φέτος, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης, η κίνηση στα καταστήματα είναι και πάλι χαμηλή.

Ο οποιοσδήποτε τζίρος όπως αναφέρει, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα δεν θα μπορέσει να εξισώσει το χάσιμο του κύκλου εργασιών που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο δέκατος τρίτος μισθός, το δώρο Χριστουγέννων, αναμένεται και πάλι να διατεθεί στην αγορά.

Πρόκειται για μια «ένεση ζωής» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μιας και τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης, τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαιτέρως έντονα.

Αν δεν δουλέψουν όπως είπε τα καταστήματα πριν τα Χριστούγεννα, θα δούμε πολλές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο.

Προτεραιότητα και αυτής της αγοραστικής κίνησης, αναμένεται να έχουν τα παιδιά.

Τα καταστήματα παιχνιδιών θα έχουν την τιμητική τους.

Ακολουθεί το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, και ότι απομείνει…ίσως, για την ένδυση, υπόδηση ή και κανένα ταξίδι…για τους μεγαλύτερους.

Και όσον αφορά τις τιμές;

Στην Ξάνθη, αν και τα καταστήματα δεν είναι πολλά, υπάρχει ένας «πλουραλισμός τιμών».

Όλοι βλέπουμε και τα φτηνά αλλά και τα ακριβά.

«Μέσα στις δυνατότητες του προσφερομένου αγαθού, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει με την ανάλογη τιμή» τονίζει ο κ. Τσιακίρογλου.

Εκεί που στέκεται ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είναι στο γεγονός ότι με την εφετινή διάταξη, μιας και οι εκπτώσεις ξεκινούν τον Φεβρουάριο, σημαίνει ότι η αγοραστική κίνηση θα είναι μεγαλύτερη, διότι δεν θα περιμένει ο καταναλωτής τις αρχές του Γενάρη προκειμένου να προβεί σε αγοράς.

«Ευελπιστούμε μέσα από αυτή τη διάταξη να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η μικρομεσαία επιχείρηση και να έχουμε αυξημένο κύκλο εργασιών».

Θέμα πάντως που «καίει» τους καταστηματάρχες είναι αυτό του ανεξέλεγκτου και παράνομου πλανόδιου εμπορίου.

Αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπισή του είναι η στενή παρακολούθησή του τόσο από τον Δήμο και την Νομαρχία, όσο και από την Αστυνομία.

Για τον κ. Τσιακίρογλου, είναι λάθος του Δήμου Ξάνθης να παραχωρεί αυτές τις δύο άδειες των πλανόδιων πωλητών αλκοόλ, μιας και υπάρχουν τα καταστήματα που πωλούν τα ίδια προϊόντα, περιμένοντας δε πολύ περισσότερο αυτές τις ημέρες για να δουλέψουν.

«Δίνοντας σε πλανόδιους από άλλους νομούς τις άδειες αυτές, κάνουν κακό στα καταστήματα της Ξάνθης».

Για τις εκπτώσεις…

Αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις.

Ουσιαστικά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, βλέπει το αίτημά της να εκπληρώνεται αφού θα διαρκέσουν τουλάχιστον για ένα μήνα.

Πρόκειται για ένα θετικό μέτρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, μιας και έχει πιάσει το «μήκος κύματος» της αγοράς αλλά και τις αδυναμίες της μέχρι στιγμής.

«Είναι ένα θετικό μέτρο και νομίζω πως θα λειτουργήσει προς όφελος πρωτίστως των καταναλωτών και έπειτα υπέρ των καταστηματαρχών».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έργα εξωραϊσμού στον Οικισμό Δημαρίου

Ο οικισμός είναι Παραδοσιακός. Ποια έργα θα γίνουν Εγκρίθηκε και εντάχθηκε έργο που προτάθ…