Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ακόμη δεν ήρθαν τα ονόματα των Μουσουλμάνων που εισάγονται στα ΑΕΙ

Ακόμη δεν ήρθαν τα ονόματα των Μουσουλμάνων που εισάγονται στα ΑΕΙ

0

Οι εξετάσεις για τα παιδιά Ομογενών

Μεγαλώνει το άγχος τόσο των μαθητών όσο και των γονιών τους αφού η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους μαθητές που υποβλήθηκαν στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων με την ειδική μοριοδότηση 0,5% για τους Μουσουλμάνους μαθητές, είναι αρκετά μεγάλη.

Σε επικοινωνία μας με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ανδρέα Μόσχου, τόνισε ότι η καθυστέρηση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας.

«Αυτό είναι ένα θέμα του Υπουργείου. Παρατηρείται μια καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κάθε χρόνο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσχου, η καθυστέρηση αυτή δεν συμβαίνει αποκλειστικά φέτος.

Μάλιστα από ώρα σε ώρα αναμένονται οι πίνακες των αποτελεσμάτων έτσι ώστε να ανακοινωθούν στους μαθητές και φυσικά στους γονείς τους.

«Δεν είναι κάτι που παρουσιάζεται φέτος. Υπάρχει μια καθυστέρηση των δέκα δεκαπέντε ημερών.

Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών, μπορεί να έρθουν και αύριο μπορεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπωσδήποτε και εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους γονείς ώστε να τους ανακοινώσουμε τα ευχάριστα αποτελέσματα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό παρά να περιμένουμε τους πίνακες από το Υπουργείο».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας τόνισε επίσης ότι τα δελτία επιτυχίας έχουν έρθει και μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι να τα παραλαμβάνουν από τα σχολεία τους.

«Τα δελτία επιτυχίας των άλλων επιτυχόντων έχουν έρθει γιατί κάποιοι μας ρωτούσαν και δεν τα είχαμε και στην συνέχεια με την αλληλογραφία τα πήραμε. Τώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλαμβάνουν πλέον από τα σχολεία τους».

Οι εξετάσεις για τα παιδιά των ομογενών

Σ’ αυτή τη περίπτωση η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων γίνεται κεντρικά και όχι κατά τόπους.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα διενεργούνται οι εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των υποψηφίων, που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων ελλήνων υπαλλήλων, που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις 15 Σεπτεμβρίου στην Νεοελληνική Γλώσσα (γενικής παιδείας), στις 16 του μηνός στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά (οι μαθητές θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης), στις 17 Σεπτεμβρίου στην Νεοελληνική Λογοτεχνία (θεωρητική κατεύθυνση) και στη Χημεία (θετική κατεύθυνση). Στις 20 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Ιστορία (θεωρητική κατεύθυνση) και την επομένη στα Λατινικά και στη Βιολογία για θεωρητική και θετική κατεύθυνση.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ»

Του Φίλιππου Ζάχαρη Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος εθελ…