Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να εξοφληθούν σήμερα λόγω της τραπεζικής αργίας

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να εξοφληθούν σήμερα λόγω της τραπεζικής αργίας

0

Λόγω του Πάσχα των Καθολικών


Χωρίς τράπεζες θα μείνουν οι καταναλωτές και οι επιτηδευματίες το τετραήμερο από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 λόγω της υποχρεωτικής τραπεζικής αργίας του Πάσχα για τους Καθολικούς.

Κατά συνέπεια, όσοι έχουν χρέη, δόσεις πληρωμές σε ΙΚΑ και εφορίες ή καταβάλλουν μισθοδοσία και λοιπές υποχρεώσεις που λήγουν στο τέλος του μήνα Μαρτίου θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί.

Και αυτό γιατί λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη 2 Απριλίου.

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών, πάλι, θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Προσοχή: Επειδή οι αργίες συμπίπτουν με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποχρεώσεων του Μαρτίου , θα πρέπει οι επιχειρήσεις και για τις υποχρεώσεις με ημερομηνία Παρασκευή 29.3.2024 και για τις υποχρεώσεις που παρατείνονται την Δευτέρα 1.4.2024,να τις εξοφλήσουν την Πέμπτη 28 Μάρτιου 2024, αφού μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν δώσει παράταση για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων.

Με απλά λόγια, οι υποχρεώσεις (Εφορία, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, Μισθοδοσία κτλ.) που λήγουν τέλος Μαρτίου θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι αύριο Πέμπτη 28/03/2024 ώστε να θεωρούνται εμπρόθεσμες. Αν πληρωθούν την Παρασκευή θα είναι σαν να πληρώθηκαν την Τρίτη 02/04/2024.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36,2 εκατ. ευρώ

Για τα παιδιά που γεννήθηκαν το ’23 Την Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το Υπουργείο Κ…