Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Μέχρι 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τα βραβεία βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε.

Μέχρι 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τα βραβεία βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε.

0

Αναλυτικά οι κατηγορίες


Η υποβολή υποψηφιοτήτων για την 3η διοργάνωση των Βραβείων Βιολογικής Γεωργίας της Ε.Ε. ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου 2024 (23:59:59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Τα βραβεία βιολογικής παραγωγής της Ε.Ε. αναγνωρίζουν διάφορες επιχειρήσεις, άτομα και οργανώσεις κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών τροφίμων. Η τελετή απονομής των βραβείων έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα της Ε.Ε. για τα βιολογικά προϊόντα.

Τα βραβεία βιολογικής παραγωγής της Ε.Ε. διοργανώνονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Περιφέρειας, την COPA-COGECA, την IFOAM Organics Europe, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στην κριτική επιτροπή για τα βραβεία. Οκτώ βραβεία θα απονεμηθούν σε επτά κατηγορίες:

Κατηγορία 1: Καλύτερος-η βιοκαλλιεργητής-τρια

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει έναν αγρότη ή κτηνοτρόφο και μία αγρότισσα ή κτηνοτρόφο. Το βραβείο απονέμεται από τις οργανώσεις COPA-COGECA και IFOAM Organics Europe.

Κατηγορία 2: Καλύτερη «βιολογική» περιφέρεια

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια ολόκληρη περιφέρεια ή κρατίδιο και απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Κατηγορία 3: Η καλύτερη «οργανική» πόλη

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια πόλη και απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Κατηγορία 4: Η καλύτερη «βιο-συνοικία»

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια «βιο-συνοικία» (“bio-district”) και απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Κατηγορία 5: Καλύτερη μικρομεσαία επιχείρηση μεταποίησης βιολογικών τροφίμων

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια μικρομεσαία επιχείρηση που επεξεργάζεται βιολογικά προϊόντα. Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Κατηγορία 6: Καλύτερος λιανοπωλητής βιολογικών τροφίμων

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια μικρομεσαία επιχείρηση λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων. Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Κατηγορία 7: Καλύτερο οργανικό εστιατόριο/υπηρεσία τροφίμων

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει ένα μικρομεσαίο εστιατόριο/υπηρεσία εφοδιασμού (ανεξάρτητο ή μέρος ξενοδοχείου) ή/και κέτερινγκ ή καντίνα, που συμπεριλαμβάνει στο μενού του πιστοποιημένα βιολογικά πιάτα. Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…