Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επικίνδυνα τα λιμνάζοντα νερά στο δάπεδο του λιμένα του Πόρτο Λάγος

Επικίνδυνα τα λιμνάζοντα νερά στο δάπεδο του λιμένα του Πόρτο Λάγος

0

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου των λιμενεργατών με παρουσία και του ειδικού συμβούλου του Περιφερειάρχη για θέματα Τουρισμού, Ανάργυρου Προμοίρα


Καραγιάννης: «Θέσαμε το πρόβλημα που μας απασχολεί αναφορικά με τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο του δαπέδου και μας διαβεβαίωσε πως θα ξεκινήσουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι οι εργασίες-«Παίρνει μπρος» η εκβάθυνση του λιμένα


Το λιμάνι του Πόρτο Λάγος τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης με τον πρόεδρο του Σωματείου Λιμενεργατών Πόρτο Λάγος, Γιώργο Καραγιάννη.

Στη συνάντηση, την οποία παρακολούθησαν επίσης ο ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη για θέματα Τουρισμού, Ανάργυρος Προμοίρας και ο ναυτιλιακός πράκτορας, Γιάννης Καραβέτης, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου των λιμενεργατών, οι οποίοι στηρίζουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία του λιμανιού.

Παράλληλα, η συζήτηση επεκτάθηκε και στην ανάγκη αναβάθμισης του λιμανιού του Πόρτο Λάγος και την περαιτέρω αξιοποίησή του σε κάθε τομέα που αυτό είναι εφικτό.

Επιπροσθέτως, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει στο «Ε»: « Ο περιφερειάρχης έδειξε να είναι πολύ δοτικός σε ό,τι του ζητήσαμε. Συγκεκριμένα, του θέσαμε το πρόβλημα που μας απασχολεί αναφορικά με τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο του δαπέδου του λιμένα και μας διαβεβαίωσε πως θα ξεκινήσουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι οι εργασίες αντικατάστασής του με σκοπό να αποφευχθεί κάθε περίπτωση κινδύνου σχετικά με την ανατροπή φορτηγού».

«Επίσης, ζητήσαμε την εκβάθυνση του λιμένα, κάτι που απαιτεί την ανάλογη μελέτη και επιπλέον του επισημάναμε πως χρειαζόμαστε κάποια μηχανήματα που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μας η χρηματοδότηση των οποίων θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Πόρτο Λάγος».

Τέλος, ο κ. Προμοίρας τονίζει στο «Ε» πως το κύριο πρόβλημα στο οποίο επικεντρώθηκε η προσοχή είναι αυτό που αφορά το εμπορικό λιμένα του Πόρτο Λάγος και χαρακτηριστικά το δάπεδο με πίσσα που συγκεντρώνει λιμνάζοντα νερά με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τις εργασίες, αλλά και να αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…