Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Δείκτης Economist: «Χρυσό» μετάλλιο στην Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Δείκτης Economist: «Χρυσό» μετάλλιο στην Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

0

Η χώρα μας ανέβηκε 28 θέσεις την τελευταία τετραετία


Τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 81 χωρών παρουσίασε η Ελλάδα την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με τον σχετικό Δείκτη του Economist.

Η χώρα μας «αναρριχήθηκε» 28 θέσεις στην κατάταξη, φτάνοντας στο Νο 34 την τελευταία τετραετία, από το Νο 62 που βρισκόταν στην προηγούμενη έκθεση της περιόδου 2014-2018.

Ο Economist Intelligence σημειώνει ότι «η Ελλάδα γνώρισε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον με βάση τον δείκτη μας στο εξεταζόμενο διάστημα. Η επίδοση αντικατοπτρίζει το έργο της φιλικής προς τις επιχειρήσεις κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ενίσχυσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».

Ο Economist επισημαίνει ότι η βελτίωση στον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μία χώρα οδηγεί σε αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, των συνολικών επενδύσεων και των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο δείκτης μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες και περιοχές, εξετάζοντας 91 δείκτες κατανεμημένους σε 11 διαφορετικές κατηγορίες. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν: το πολιτικό περιβάλλον, το μακροοικονομικό περιβάλλον, τις ευκαιρίες της αγοράς, τις πολιτικές απέναντι στο ελεύθερο επιχειρείν και τον ανταγωνισμό, την αντιμετώπιση των ξένων επενδύσεων, το εξωτερικό εμπόριο και τους συναλλαγματικούς ελέγχους, τους φόρους, τη χρηματοδότηση, την αγορά εργασίας, τις υποδομές και την τεχνολογική ετοιμότητα.

Χατζηδάκης: Απάντηση σε όσους επιμένουν να καταστροφολογούν και να μηδενίζουν τις προσπάθειες

«Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στη βαθμολογία του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που καταρτίζει ο Economist, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Η εξέλιξη αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η οικονομία μας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχει συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ της κυβέρνησης έτσι ώστε ο Economist, γνωστός για την εγκυρότητά του, να λέει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει αυτή την επίδοση, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων θετικών αξιολογήσεων.

Αποτελεί επίσης απάντηση σε όσους επιμένουν να καταστροφολογούν και να μηδενίζουν τις προσπάθειες. Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε ότι η μεταρρυθμιστική δράση πρέπει να συνεχιστεί σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Αυτό άλλωστε είναι που κάνουμε. Η συνεχής καταστροφολογία αδικεί τον ελληνικό λαό, τις προσπάθειες και τις θυσίες του…»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…