Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην Πολιτική Προστασία – Θα διαθέσουμε 2,1 δισ. για υποδομές

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην Πολιτική Προστασία – Θα διαθέσουμε 2,1 δισ. για υποδομές

0

Η ομιλία του πρωθυπουργού κατά την τελετή στον Πειραιά για την ένταξη πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα


H κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή στον Πειραιά για την ένταξη πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους υπηρετούν το Πυροσβεστικό Σώμα και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αιγίς ευχαριστώντας τον Βασίλη Κικίλια για τον γρήγορο σχεδιασμό. «Διατίθενται 2,1 δισ. για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Η ονοματοδοσία του πρώτου πλοίου που εντάσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη χθεσινή τελετή έγινε στη μνήμη του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στις Σέρρες, ενώ στο δεύτερο πλοίο δόθηκε το όνομα του ανθυποσμηναγού Αριστείδη Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του στο Ζευγολατιό.

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας. Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην Πολιτική Προστασία». είπε στην αρχή της τελετής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή, καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του Π.Σ. που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους», τόνισε ο πρωθυπουργός

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο, γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά της πρόληψης ξεκινάει το χειμώνα. Είμαι σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…