Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατρίνης: «Σε άλλες χώρες ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνεται»

Κατρίνης: «Σε άλλες χώρες ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνεται»

0

Για την ακρίβεια μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, στον ΑΝΤ1


“Η ακρίβεια διαβρώνει τα εισοδήματα τα χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ενώ αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει εδώ και 2 χρόνια μία σειρά προτάσεων για την ακρίβεια, συνομιλεί τακτικά με τις ενώσεις καταναλωτών και έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη δημιουργία ενιαίας αρχής καταναλωτή που θα προστατεύσει πραγματικά τους καταναλωτές.

Όμως, η κυβέρνηση κωφεύει και αδρανεί, με συνέπεια η ακρίβεια που διαβρώνει τα εισοδήματα τα χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, να έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια.

Όλα τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση όπως το καλάθι του νοικοκυριού, η μείωση τιμών 5%, τα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, το Market Pass (που αποσύρθηκε) δεν έχουν αποδώσει, ενώ η εισαγόμενη ακρίβεια που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται καθημερινά. Προτείνουμε την μείωση ΦΠΑ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει και υποστηρίζει ότι δεν έχει αποτέλεσμα, όταν ο πληθωρισμός τροφίμων-βάσει στοιχείων της Eurostat-έχει μειωθεί μέχρι 17 μονάδες στις χώρες που μείωσαν τον ΦΠΑ, όπως η Πορτογαλία και η Πολωνία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…