Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έβρος: Για τρεις ώρες έκλεισαν το τελωνείο Κήπων με τα τρακτέρ οι αγρότες

Έβρος: Για τρεις ώρες έκλεισαν το τελωνείο Κήπων με τα τρακτέρ οι αγρότες

0

Δίνουν «ραντεβού» στην Agrotica


Αποχώρησαν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου από το Τελωνείο Κήπων οι αγρότες του Έβρου που συμβολικά έκλεισαν για τρεις ώρες το σημείο, από την διέλευση φορτηγών και μόνο, χωρίς να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιοδήποτε άλλου μέσου μεταφοράς, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Νωρίτερα η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι αγρότες του Έβρου έφθασε στο τελωνείο Κήπων. Η πορεία ξεκίνησε από το χωριό Πέπλος όπου από τις 12.30 περίπου είχαν συγκεντρωθεί αγροτικά μηχανήματα από τις περιοχές Αλεξανδρούπολης Φερών και Τυχερού.

Η απόφαση ελήφθη χθες μετά από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Φερών σε ήρεμο κλίμα και πνεύμα διαλόγου, με ενθαρρυντικό το γεγονός της συμμετοχής πολλών νέων αγροτών «κάτι που δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε για να καλυτερέψουμε τον τόπο δίνοντας αξία στον πρωτογενή τομέα» όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα νοτίου Έβρου τονίζεται ότι «τα προβλήματα του τόπου μας και η βιωσιμότητα του τόπου μας, μας οδηγούν στο δρόμο της διαμαρτυρίας, στο δρόμο του αγώνα!» Επιπροσθέτως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Αλεξανδρής ανέφερε ότι «το επόμενο ραντεβού των αγροτών του Έβρου ορίζεται στην Agrotica Θεσσαλονίκης και έπεται συνέχεια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…