Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζαχαράκη: «Δεν αυξάνονται τα επιδόματα»

Ζαχαράκη: «Δεν αυξάνονται τα επιδόματα»

0

«Δεν επηρεάζεται αυτή τη στιγμή η παραδοσιακή οικογένεια ούτε πλήττεται διότι δεν αφαιρείς κάποιο δικαίωμα»


Για την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη στάση της ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκε σήμερα η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας πως η Μαρία Κεφάλα «είναι σε περισυλλογή». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στάση της Εκκλησίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο άλλων αυξήσεων στα επιδόματα προς γονείς και παιδιά.

«Δεν επηρεάζεται η παραδοσιακή οικογένεια»

Αρχικά, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, η κα Ζαχαράκη μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», τόνισε: «Είμαι πεπεισμένη πως τα δικαιώματα των λίγων πρέπει να τα προασπίσουμε οι πολλοί».

«Πρέπει να είμαστε εδώ και για τον έναν άνθρωπο που χρειάζεται να νιώθει ότι αυτό το κράτος τον αφορά. Δεν τον διώχνεις από τη χώρα (…). Εμείς μεγαλώσαμε όλοι σε παραδοσιακές οικογένειες, από την άλλη όμως μαθαίνουμε, βλέπουμε, η κοινωνία εξελίσσεται. Δεν επηρεάζεται αυτή τη στιγμή η παραδοσιακή οικογένεια ούτε πλήττεται διότι δεν αφαιρείς κάποιο δικαίωμα», υπογράμμισε έπειτα.

Έρχεται συμβουλευτική γονέων στους δήμους

Μιλώντας γενικά για τις οικογένειες στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως το επόμενο βήμα του υπουργείου Συνοχής και Οικογένειας είναι συμβουλευτική γονέων σε επίπεδο δήμων.

«Θέλουμε να βοηθήσει πάρα πολύ και στα ζητήματα της βίας ανηλίκων», επισήμανε.

Επιδόματα και γονικές άδειες κανονικά, όπως στα ετερόφυλα ζευγάρια

Για τα επιδόματα και τις γονικές άδειες, διευκρίνισε πως ό,τι ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια θα ισχύει και για τα ομόφυλα.

Για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα παιδιά από ομόφυλους γονείς από τα άλλα παιδιά, δήλωσε: «Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να προασπίσεις τα δικαιώματά τους. Φανταστείτε ότι αυτά τα παιδιά πηγαίνουν ήδη στο σχολείο. Από αόρατα, έχοντας μη αναγνωρισμένα δικαιώματα, πλέον αντιλαμβάνονται ότι το κράτος τα βλέπει είναι και για την οικογένεια μια ανακούφιση».

Αναφερόμενη στη στάση της Εκκλησίας ως προς τη βάφτιση, η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε ότι όπως και στο ζήτημα της βάφτισης παιδιών των οποίων οι γονείς είχαν πολιτικό γάμο που αρχικά η Εκκλησία είχε τοποθετηθεί κατά- έτσι και τώρα θα δούμε ότι «η ζωή προχωρά και λύσεις δίνονται».

Δεν θα αυξηθούν τα επιδόματα, αλλά θα «καθαρίσει» η λίστα των δικαιούχων

Για την αύξηση του επιδόματος παιδιού και το σχόλιο της αντιπολίτευσης πως πρόκειται για «ψίχουλα», είπε: «Από πότε η αντιπολίτευση, ο καθένας μας, απορρίπτει έστω και το 1 ευρώ; Τι ελιτίστικη άποψη είναι αυτή που λέει ότι δεν σημαίνουν κάτι τα 400 ευρώ;».

Τέλος, σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν και τα υπόλοιπα επιδόματα, είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση. Υπάρχει όμως δυνατότητα ώστε να αποδοθεί μεγαλύτερη δικαιοσύνη. Κάποιος που δεν το δικαιούται πρέπει να φύγει από τη λίστα των δικαιούχων, γιατί το στερεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…