Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Ξάνθης

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Ξάνθης

0

Ο Πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης έθεσε όλα τα ζητήματα που όλοι μαζί οι φορείς, σε απόλυτη συνεργασία πρέπει να θέσουν ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να «ξεκολλήσει» η Ξάνθη από την τελευταία θέση της Ευρώπης


Σε κλίμα εορταστικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στην κατάμεστη αίθουσα του Z Palace.

Παρουσία πλήθους επιχειρηματιών, αρχών και φορέων ο Πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης έκανε έναν ετήσιο απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης και έθεσε όλα τα ζητήματα που όλοι μαζί οι φορείς, σε απόλυτη συνεργασία πρέπει να θέσουν ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να «ξεκολλήσει» ο τόπος μας από την τελευταία θέση της Ευρώπης. Εξέφρασε την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι με τις νέες αρχές της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα υπάρξει πλήρης συνεργασία ώστε να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί ο τεράστιος πλούτος που διαθέτει η Π.Ε. Ξάνθης στον πρωτογενή και τουριστικό τομέα ώστε να πάρει η περιοχή μας αυτό που της αξίζει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι τρεις καλύτερες προσπάθειες εμπορικών καταστημάτων και οι τρεις καλύτερες προσπάθειες καταστημάτων εστίασης που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Εορταστικό Στολισμό, που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος το Επιμελητήριο.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν:

Εστίαση:

  1. Café Bar De Novo – Βασ. Σοφίας 5
  2. Ξενοδοχείο Z Palace – Γεωργ. Κονδύλη
  3. Cafe «Ψωμί & Σοκολάτα» – Ευριπίδη Χασιρτζόγλου 2, Παλιά Πόλη

Εμπορικά Καταστήματα:

  1. Ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» – Μιχ. Καραολή 71
  2. Κοσμήματα «OBI» – 28ης Οκτωβρίου 1940 20
  3. Παιδικά Ενδύματα «CIAO CIAO» – Στρ. Δαγκλή Παναγιώτη 22

Επίσης, βραβεύθηκαν οι συντελεστές των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο παράλληλα, με τις δράσεις του Δήμου Ξάνθης στην «Ευχούπολη»: ο Στέλιος Αρσενίου – ζαχαροπλάστης και η Σαμιέ Ιδρίς Μουμίν για την πολύτιμη βοήθειά της.

Τέλος, δόθηκαν βραβεία στα μέλη της Επιτροπής που αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις επιχειρήσεις που στόλισαν τις βιτρίνες τους:

  • Η Ιπέκ Μουσταφά Ογλου – Πολιτικός Μηχανικός & Διακοσμήτρια
  • Η Σοφία Παπαδοπούλου – Event Planner & Florist και
  • Η Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη – Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Το Επιμελητήριο συγχαίρει και ευχαριστεί τις 600 και πλέον επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν και στόλισαν τις επιχειρήσεις τους ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο την αγορά της πόλης μας με συνέπεια να κάνουν δύσκολη την επιλογή των βαθμολογητών.

Στην εκδήλωση τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Τον Δήμαρχο Ξάνθης Ευστράτιο Κοντό εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Σιαμπάν Μπαντάκ. Ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης εκπροσωπήθηκε από συνεργάτη του γραφείου του.

Την εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών & Καλών Πρακτικών για την Εξυπηρέτηση των Πολιτών Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Δήμαρχος Μύκης Αχμέτ Κιούρτ, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Σαλή Γιουρούκ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης Ισμαήλκο Φατήχ, Βασιλική Παυλακάκη και ο Ιμπραχήμ Αμούτσκα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Γρηγοριάδης και μέλη του Δ.Σ., η Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Νάσια Σαρόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των Δήμων της Π.Ε. Ξάνθης.





 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…