Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσλήψεις ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΔΕ Ηλεκτρονικοί στο νοσοκομείο Ξάνθης

Προσλήψεις ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΔΕ Ηλεκτρονικοί στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Η προκήρυξη ΑΣΕΠ 5Κ/2023, «ανοίγει τις πύλες της» για τους ενδιαφερόμενους την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου


Ξεκινάει το προσεχές διάστημα η υποβολή αιτήσεων για τη νέα προκήρυξη μονίμων του ΑΣΕΠ (asep.gr), με αριθμό 5Κ/2023. Αφορά 775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η νέα προκήρυξη, απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου – ΙΕΚ και απόφοιτους Γυμνασίου ή Δημοτικού, αρκεί να έχουν αποφοιτήσει έως το 1980.

Η προκήρυξη ΑΣΕΠ 5Κ/2023, «ανοίγει τις πύλες της» για τους ενδιαφερόμενους την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων να ολοκληρώνεται την Τρίτη 27 του ίδιου μήνα.



Πάνω από 1.800 διορισμοί μόνο με απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου


Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ θα δώσει την ευκαιρία σε απόφοιτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης να διεκδικήσουν μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο


Με μία ακόμα προκήρυξη «μαμούθ», το ΑΣΕΠ θα στελεχώσει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με περισσότερους από 1.800 απόφοιτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Η προκήρυξη αυτή θα είναι μία από τις δύο που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για την πρόσληψη 3.700 αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου.

Υπενθυμίζουμε ότι την εν λόγω προκήρυξη την είχε προαναγγείλει η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ήδη από τον Αύγουστο. Τότε η υφυπουργός είχε πει πως προς το τέλος της χρονιάς (που μας πέρασε!) θα βγει προκήρυξη για 3.700 θέσεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ επισήμαναν πως κρίθηκε αναγκαίο να «σπάσει» στα δύο η προκήρυξη των ΔΕ και ΥΕ, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τον συνωστισμό των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι οι 3.700 μόνιμες προσλήψεις, αποκλειστικά από απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), αφορούν παλαιότερες εκκρεμότητες και θα γίνουν βάσει των κλασσικών προκηρύξεων «Κ», χωρίς δηλαδή γραπτό διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Εξάλλου, όπως έχει ήδη γράψει το ΑΣΕΠ προσανατολίζεται στο να προσθέσει και τις προσλήψεις των αποφοίτων λυκείου στον επόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, που όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρώτοι οι απόφοιτοι λυκείου

Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει θα αφορά τους απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να σταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο εντός του Φεβρουαρίου. Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Όσον αφορά τον χρόνο έκδοσης της προκήρυξης, πως είναι σχεδόν όλα έτοιμα, αλλά αναμένουν ακόμα από το υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία για αρκετούς φορείς του δημοσίου. Τα στοιχεία που αναμένει η Ανεξάρτητη Αρχή έχουν να κάνουν με τις ειδικότητες και την κατανομή τους ανά τους φορείς που έχουν ζητήσει μόνιμο προσωπικό του κλάδου ΔΕ.

Αφού εκδοθεί η προκήρυξη για τους ΔΕ θα ακολουθήσει και η προκήρυξη για περίπου ακόμα τόσες προσλήψεις ΥΕ. Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι γυμνασίου ή και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι  και το 1980).


ΔΥΠΑ: Δωρεάν εργαστήρια αναβάθμισης δεξιοτήτων



Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει τη δεύτερη εκδήλωση “Job Ready by DYPA” το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 210437, Αθήνα, στάση μετρό Μεταξουργείο), από τις 10:00 έως τις 18.00.

Σε συνέχεια των νέων δράσεων που αποσκοπούν στην παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών συμβουλευτικής προετοιμασίας όσων αναζητούν εργασία για την ταχύτερη και αποτελεσματική ένταξή τους στην αγορά εργασίας, η ΔΥΠΑ υλοποιεί την νέα σειρά εκδηλώσεων συμβουλευτικών υπηρεσιών «Job Ready by DYPA».

Μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση τον Νοέμβριο, της οποίας οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους, η συνέχιση της δράσης έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να παρακολουθήσουν εργαστήρια αναβάθμισης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και κατάλληλης προετοιμασίας για ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν workshops και ομιλίες από εξειδικευμένους συμβούλους της ΔΥΠΑ, καθώς και από εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και οι θεματικές αφορούν:

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Βελτίωση βιογραφικού

Προετοιμασία συνεντεύξεων

Αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας

Ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας

Διαμόρφωση business plan

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες σύζευξης και συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/more-simvoyleftiki


 

ΔΥΠΑ: 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον Τουρισμό



Στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ για το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES της ΔΥΠΑ διοργανώνει την 1η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας αφιερωμένη στον τουρισμό στην Ελλάδα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 από τις (10:00-16:00).

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days και επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα που αναζητούν προσωπικό για τη θερινή τουριστική περίοδο 2024.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μπορούν άμεσα να δημιουργήσουν το προφίλ τους (εγγραφή ή είσοδος) και να αναρτήσουν τις θέσεις εργασίας έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 80 επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα καθημερινά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με στόχο να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Περισσότερες πληροφορίες για την μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://europeanjobdays.eu/en/event/work-greece-fiλoξeniα

ή να αποστείλετε τα ερωτήματά σας στο email: euresgreecejobs@dypa.gov.gr


 

ΑΣΕΠ: Στο πάρα πέντε για έκδοση 5.063 μόνιμες θέσεις


Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες


Στο πάρα πέντε της έκδοσης από το ΑΣΕΠ βρίσκονται 5.063 μόνιμες θέσεις σε δήμους, υπουργεία και οργανισμούς.

Πρόκειται για τρεις προκηρύξεις που αφορούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Ουσιαστικά οι προκηρύξεις έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η οριστική συμφωνία των εμπλεκόμενων φορέων για να σταλούν για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

ΑΣΕΠ: Ποιες προκηρύξεις έχουν 5.063 μόνιμες θέσεις

Οι τρεις προκηρύξεις που συγκεντρώνουν συνολικά 5.063 μόνιμες θέσεις είναι:

1.213 στην Δημοτική Αστυνομία: Οι μέρες κυλούν αντίστροφα για την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία της τελικής έγκρισης και αποστολής θα έχει ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με όλες ενδείξεις η νέα προκήρυξη, που αφορά προσωπικό ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, θα έχει τον αριθμό 1Κ/2024. Δείτε στο ΦΕΚ τα κριτήρια πρόσληψης.

1.850 μόνιμοι σε ολόκληρο το Δημόσιο: Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων αφορά δήμους όλης της χώρας. Προβλέπονται θέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς. Η προκήρυξη των 1.850 μονίμων θέσεων αφορά αποκλειστικά υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή αποφοίτους οποιουδήποτε τύπου Λυκείου και όσους διαθέτουν πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ δίπλωμα ΙΕΚ. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να δοθεί το “πράσινο” φως από το υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση της προκήρυξης.

2.000 σε ολόκληρο το Δημόσιο: Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, υπουργεία και οργανισμούς. Η προκήρυξη αφορά αποκλειστικά υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του άμεσου ΑμεΑ. Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και, πιθανότατα, ΥΕ. Η προκήρυξη τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα εισαχθεί στην Επιτροπή Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έκδοσή της.


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…