Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με λαμπρότητα και «σύμμαχο» τον καιρό ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Ξάνθη!

Με λαμπρότητα και «σύμμαχο» τον καιρό ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Ξάνθη!

0

Η λιτανεία Του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου και κατέληξε στον Κόσυνθο ποταμό


Τον Σταυρό ανέσυρε πρώτος για φέτος ο συμπολίτης μας Χρήστος Τσιούγκος-

«Εύχομαι τα έτη όλων να είναι πολλά, φωτεινά και ευλογημένα!», τόνισε ο Μητροπολίτης


Με σύμμαχο τον καιρό γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στην Ξάνθη, μολονότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού από σήμερα. Οι Ξανθιώτες, λοιπόν, έσπευσαν στον Κόσυνθο ποταμό όπου έλαβε χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων, της κατάδυσης Του Τιμίου Σταυρού.

Αξιοσημείωτο είναι πως η λιτανεία ξεκίνησε από τον ναό του Τιμίου Προδρόμου και με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος έφτασε στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως επίσης και πλήθος συμπολιτών μας.



Τον Σταυρό ανέσυρε πρώτος για φέτος ο συμπολίτης μας Χρήστος Τσιούγκος, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο!



Κ.Κ.Παντελεήμων: «Μας καλεί η Εκκλησία να γίνουμε παιδιά του Φωτός!»

Η δήλωση του Μητροπολίτη:

«Φτάσαμε αγαπητοί αδερφοί συν Θεώ στην τρίτη γιορτή τη Μεγάλη του Δωδεκαημέρου, στα Άγια Θεοφάνια.Με τη ρίψη Του Τιμίου Σταυρού αγιάσαμε τα ύδατα.Κατά τη διάρκεια της τελέσεως του Αγιασμού ακούσαμε να λέει η  εκκλησία ”Συ ἐκ τεσσάρων στοιχείων τήν κτίσιν συναρμόσας”, δηλαδή ότι ολόκληρη η φύση απαρτίζεται από τέσσερα στοιχεία τον αιθέρα, τον αέρα τον ατμοσφαιρικό, την ξηρά και τα ύδατα. Αιθέρας και αέρας αγιάσθηκαν από την κάθοδο Του Χριστού από τον ουρανό στη γη, η οποία αγιάσθηκε αφού περπάτησε σε αυτή Ο Χριστός.Το τέταρτο στοιχείο της κτίσεως αγιάζεται σήμερα.Ακούσαμε να ψάλλει η Εκκλησία και να λέει”σήμερον η κτίσις ελευθέραν λογίζεται” .Η σημερινή γιορτή λέγεται και γιορτή των Φώτων. Μας καλεί η Εκκλησία να γίνουμε παιδιά του φωτός, όχι του σκότους.Να λάμψει το φως Του Χριστού στις καρδιές μας, στην κοινωνία μας, στον κόσμο μας ολόκληρο, γιατί σαν δώρα Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο να φέρει την ειρήνη και την αγάπη στον κάθε άνθρωπο και στη δημιουργία.Εύχομαι τα έτη όλων να είναι πολλά, φωτεινά και ευλογημένα!Εύχομαι η χάρη Του εν Ιορδάνη βαπτισθέντος Χριστού  να είναι πλούσια στην ζωή όλων σας!»



Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…