Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δύο θέσεις ΔΕ στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις ΔΕ στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΔΕ Ηλεκτρονικοί


Άρχισαν από χθες οι αιτήσεις  και θα διαρκέσουν έως τις 31 Ιανουαρίου


Αρχίζει χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2023 στις 8 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων για 775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω της προκήρυξης 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ (asep.gr).

Θα επιλεγούν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

Στην Ξάνθη θα προσληφθούν οι εξής ειδικότητες:

ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

ΔΕ Ηλεκτρονικοί:

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 5Κ/2023 ξεκινά την Τρίτη 16 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.



Προσλήψεις στο λιμενικό χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις

Απευθείας κατάταξη σε Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακκή 10 Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Υγειονομικού, προερχόμενων από ιδιώτες Ιατρούς.

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει από ιδιώτες Ιατρούς, πτυχιούχους τμημάτων Ιατρικής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμων ή ισότιμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής.

Οι προσλήψεις αφορούν τις εξής ειδικότητες:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ  (2)

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ (1)

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  (1)

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ (1)

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ (1)

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ (1)

ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (1)

ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (1)

Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής, ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕΘ) ΕΝΗΛΙΚΩΝ ή ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΕΘ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.



ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Νέα παράταση στην προκήρυξη για τις 4.276 προσλήψεις

Νέα παράταση έδωσε το ΑΣΕΠ στην προκήρυξη 3ΓΒ/2023, η οποία προβλέπει την πλήρωση 4.276 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται  μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024.

Η νέα παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων.

Υπογραμμίζεται ότι, η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 αφορά 4.276 νέες προσλήψεις σε 107 φορείς του Δημοσίου σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι 12.691 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ (απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης).


ΑΣΕΠ: Η προκήρυξη για τις προσλήψεις διοικητών στα νοσοκομεία

Πότε οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία.

152 προσλήψεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητικών σε 95 νοσοκομείων περιλαμβάνει η προκήρυξη ΑΣΕΠ για τις κάλυψη θέσεων στον τομέα της Υγείας.

Οι υγειονομικές περιφέρειες στις οποίες θα γίνουν οι προσλήψεις είναι οι εξής:

Αττικής

Πειραιώς-Αιγαίου

Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης

Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος

Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων

Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση και δεν έχουν κωλύματα διορισμού.

Σε περίπτωση διορισμού δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, τα καθήκοντά τους σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα, αναστέλλονται κατά το χρονικό διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους στις ανωτέρω θέσεις.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.



ΕΡΓΑΝΗ: Έτος προσλήψεων το 2023

Ο πρωταθλητής Μάιος και το προβάδισμα των ανδρών

Θετικό κατά 116.649 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του έτους 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Αθροιστικά, για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 3.214.205 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 3.097.556, εκ των οποίων οι 1.979.873 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 1.117.683 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Ο καλύτερος μήνας της χρονιάς από άποψη προσλήψεων πλήρους απασχόλησης ήταν ο Μάιος (με 196.015 νέες θέσεις εργασίας), ενώ για τις προσλήψεις μερικής απασχόλησης το ρεκόρ έτους παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο (με 154.011 νέες θέσεις).

Η Περιφέρεια Αττικής σέρνει τον «χορό» των προσλήψεων, καθώς τα στοιχεία την εμφανίζουν στην πρώτη θέση με 109.417 θέσεις εργασίας, με την αντίστοιχη κατηγορία της οικειοθελούς αποχώρησης να συγκεντρώνει 35.246 άτομα.

Στη δεύτερη θέση και με μεγάλη απόσταση κατατάσσεται η Κεντρική Μακεδονία με 38.419 αναγγελίες πρόσληψης, ενώ οι αποχωρήσεις άγγιξαν τις 11.639.

 

Πρωταθλητές στις προσλήψεις είναι για ακόμη μια χρονιά οι άνδρες (127.108), με τις γυναίκες να ακολουθούν σε απόσταση (96.996).

Στο ίδιο μήκος κύματος, πρώτοι στις οικειοθελείς αποχωρήσεις είναι πάλι οι άνδρες με τον αριθμό να αγγίζει τις 40.847 και τις γυναίκες να ακολουθούν με 28.853.


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…