Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αυξάνεται αναδρομικά στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης

Αυξάνεται αναδρομικά στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης

0

Τα νέα μέτρα στήριξης των οικογενειών


Τα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών παρουσίασαν εχθές το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως γνωστοποίησε η Σοφία Ζαχαράκη, το επίδομα γέννησης αυξάνεται από 2.000 ευρώ σε 2.400 για το πρώτο παιδί, στα 2.700 για το δεύτερο παιδί, στις 3.000 για το τρίτο παιδί και πάνω από τα τέσσερα παιδιά στα 3.500 ευρώ. Αυτή η αύξηση είναι αναδρομική, δηλαδή υπολογίζονται και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023.

Η καταβολή των ποσών θα γίνει τον Απρίλιο σε δυο ισόποσες δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του επιδόματος καταβάλλεται τον πρώτο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη στο πρώτο πεντάμηνο.

“Μπορούμε να δώσουμε σε νέους γονείς 90 εκατ. ευρώ και μιλάμε για 300.000 γονείς σε επίπεδο διετίας. Πρόκειται για μία απάντηση της κυβέρνησης στην ακρίβεια, όπως και τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θέλω να υπογραμμίσω ότι φέτος υλοποιούνται επτά καινούρια μέτρα για τους νέους γονείς”, είπε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε δε, ότι φέτος υπάρχουν επτά νέα μέτρα για τους νέους γονείς. Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό επίδομα, η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και το πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για ποιους μειώνονται οι προμήθειες στις συναλλαγές έως 10 ευρώ με κάρτα

Στη Βουλή η ρύθμιση Τη μείωση των προμηθειών για συναλλαγές με κάρτες έως 10 ευρώ προβλέπε…