Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στον Άρειο Πάγο Οικονόμου – Βρούτσης με τον φάκελο για τους χούλιγκαν: Τι ζητούν από την Εισαγγελία

Στον Άρειο Πάγο Οικονόμου – Βρούτσης με τον φάκελο για τους χούλιγκαν: Τι ζητούν από την Εισαγγελία

0

Οικονόμου: Θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά της αγέλες των χούλιγκαν


Την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασαν χθες, Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, όπου συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη με φόντο τα επεισόδια από χούλιγκαν στου Ρέντη που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Οι υπουργοί ζητούν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες της υποθέσεις που σχετίζονται με την αθλητική βία, ενώ θα αναζητηθεί, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Επιπλέον, προσκόμισαν έναν φάκελο με όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Το μήνυμα που διαμήνυσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι ότι ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά. Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις, ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα, αναφέρει το dikastiko.gr.

Βρούτσης: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με την Εισαγγελέα, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, βρεθήκαμε σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα για να καταθέσουμε ενώπιόν της πολύ ουσιαστικά στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με την οπαδική βία. Είναι ο συμβολισμός μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι με την ενέργεια αυτή και τη σημερινή επίσκεψη να αποδείξουμε και να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα, την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους, την ασφάλεια και τις αξίες του αθλητισμού.

Ταυτόχρονα η παρουσία των στοιχείων που παραθέσαμε, ο κάθε υπουργός από την πλευρά του και το δικό του χαρτοφυλάκιο, έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν διαχρονικά ότι αυτή η οπαδική βία, η οποία υπάρχει στο σύστημα του αθλητισμού της χώρας μας, που ξεπερνάει όμως τα όρια του αθλητισμού, συνδέεται διαχρονικά και με πρόσωπα, ξεπερνάει πολλά πράγματα και έρχεται σήμερα να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν διαμέσου ξυλοδαρμών διαιτητών, καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει από τους δημοσιογράφους για ξυλοδαρμούς, καταγγελίες διαχρονικά ως αγγελίες ότι είναι πραγματικά περιστατικά συνδυαζόμενα με όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα, τα επεισόδια τα απαράδεκτα που πρέπει να συσχετιστούν, να αναδειχθούν και να αναβαθμιστούν. Η πολιτεία και η κυβέρνηση είναι εδώ παρούσα για να δώσει ένα τέλος σε αυτή την πανδημία, τη μάστιγα που υπάρχει την απαράδεκτη και θα το πολεμήσουμε και θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους, μέχρι να φέρουμε τα τελικά αποτελέσματα που επιθυμούμε όλοι».

Οικονόμου: Θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά της αγέλες των χούλιγκαν

Με τη σειρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως:

«Προσκομίσαμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης όλης της διαδικασίας με σκοπό να φθάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και τον ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω ότι τα στοιχεία που δώσαμε στην κυρία Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι η διαδικασίες και έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά της αγέλες των χούλιγκαν αλλά και όσους ενδεχομένως τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…