Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σήμερα η πρεμιέρα για το «Καλάθι των Χριστουγέννων -Φέτος το γιορτινό τραπέζι θα κοστίσει 147,15 ευρώ

Σήμερα η πρεμιέρα για το «Καλάθι των Χριστουγέννων -Φέτος το γιορτινό τραπέζι θα κοστίσει 147,15 ευρώ

0

Πρωταθλητής στις αυξήσεις το λάδι με +31,4%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


Μεγάλος πονοκέφαλος οι τιμές των τροφίμων που συνεχίζουν και «καλπάζουν» με ρυθμούς 9% σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής αρχής με τους πρωταγωνιστές, το ελαιόλαδο +31,4%, τα αναψυκτικά και οι χυμοί φρούτων ποσοστό 13,3%, τα φρούτα που βρέθηκαν στο 12%, τα λαχανικά που πωλούνται κατά 10,8% ακριβότερα σε σχέση με πέρσι αλλά και το κρέας 8,1%.

Ήδη από την κυβέρνηση έχουν ενεργοποιηθεί μέτρα όπως η μόνιμη μείωση τιμής, το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ ετοιμάζεται να ενεργοποιηθεί από σήμερα Τετάρτη το καλάθι των Χριστουγέννων ενώ οι έλεγχοι αποτελούν ακόμη ένα μέτρο έναντι της ακρίβειας με τον Πρωθυπουργό να υπόσχεται συγκράτηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μέσω του καλαθιού των Χριστουγέννων.

Κατά, περίπου, 20%, ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, θα κοστίσει φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων, όπως υπολογίζει το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση καταναλωτών αναφέρει ότι διενήργησε έρευνα τιμών και προκύπτει ότι, το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει, περίπου, 147,15 ευρώ ενώ πέρυσι την πρωτοχρονιά, για τα ίδια είδη, το κόστος ήταν 119,25 ευρώ. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι στον υπολογισμό του κόστους δεν έχει ληφθεί υπόψη η τιμή για το ελαιόλαδο, το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα λεμόνια.

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα ισχύσει το «καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο, εκτός από τα προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού» περιλαμβάνει επιπλέον έξι είδη: γαλοπούλα, αρνί, κατσίκι, βασιλόπιτα (τσουρέκι), σοκολάτα και τσουρέκι- που αγοράζουν οι περισσότεροι καταναλωτές για το γιορτινό τραπέζι.

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα τεθεί σε ισχύ και το «Καλάθι του Αι Βασίλη», προκειμένου κάθε οικογένεια να αγοράσει σε προσιτές τιμές παιχνίδια. Οι κατηγορίες που θα συμπεριληφθούν είναι, μεταξύ άλλων, επιτραπέζια, βρεφικά παιχνίδια, λούτρινα, κούκλες , παιχνίδια κατασκευών κ,ά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…