Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια ξεχωριστή «καλημέρα» από το ΕΕΕΕΚ και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Μια ξεχωριστή «καλημέρα» από το ΕΕΕΕΚ και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

0

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν για σήμερα και συνεχίζονται και αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» 10:00 έως 13:00


H Αναστασία Τζαμπαζλή και ο Κλεομένης Ψωμακέλης τονίζουν στο «Ε» την προσπάθεια να δούμε με ισοτιμία το μέλλον επικεντρωμένοι στην συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία


Το ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ (Ψυχολογικό Κέντρο) συμμετέχουν σε δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία(03/12)

Ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης, σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 από τις 10:00 έως τη 13:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πέρας της 1ης ημέρας κατέδειξε πως η δράση «αγκαλιάστηκε» από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, με μεράκι και φυσικά με πνεύμα συνεργασίας στο πλαίσιο της ζεστής ατμόσφαιρας.





Οι δράσεις του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης και του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης»

Το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, ο Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης, Νεζντέν Χεμσερή, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μάλαμα Σιδηροπούλου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Ηλίας Ασκαρίδης, όπως επίσης και ο Επιχειρηματίας, Παντελής Παντέλος.




Αν. Τζαμπαζλή: «Η 3η Δεκεμβρίου δεν πρέπει να τιμάται μόνο σε μορφή εκδήλωσης – Εμείς θέλουμε να δηλώνουμε και στην καθημερινότητα την ισοτιμία των ατόμων»

«Το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης σε συνεργασία με το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνουμε αυτή την δράση με σκοπό να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία και να γίνει πράξη η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία. Σήμερα, λοιπόν, είμαστε κοντά στο να γίνει θεσμός αυτή η μέρα, να καθιερωθεί. Μπορούμε όλοι μαζί να δούμε ισότιμα το μέλλον! Αυτός, συνεπώς είναι ο σκοπός μας. Άλλωστε, η 3η Δεκεμβρίου δεν πρέπει να τιμάται μόνο σε μορφή εκδήλωσης. Εμείς θέλουμε να δηλώνουμε και στην καθημερινότητα την ισοτιμία των ατόμων», σημείωσε στο «Ε» η κα Τζαμπαζλή ως Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ.

Κλ. Ψωμακέλης: «‘’Να σπάσει ο πάγος’’ και να έρθουν κοντά τα παιδιά τυπικής εκπαίδευσης, δηλαδή να γνωρίσουν την κοινωνία των παιδιών με αναπηρία τα οποία για εμένα είναι ισάξια»

«Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνουμε αυτή την δράση. Συνεπώς αυτή είναι η αφετηρία. Όσον αφορά το μήνυμα είναι να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα και δεύτερο στοχεύουμε να φέρουμε πιο κοντά τις δύο κοινωνίες των μαθητών, με αναπηρία και τυπικής εκπαίδευσης. Κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι ‘’να σπάσει ο πάγος’’ και να έρθουν κοντά τα παιδιά τυπικής εκπαίδευσης, δηλαδή να γνωρίσουν την κοινωνία των παιδιών με αναπηρία τα οποία για εμένα είναι ισάξια, ισοδύναμα», όπως ανέφερε προς επίρρωση ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, Κλεομένης Ψωμακέλης.


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…