Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύγχρονες κατευθύνσεις στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στο 2ο Γυμνάσιο

Σύγχρονες κατευθύνσεις στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στο 2ο Γυμνάσιο

0

Εκπαιδευτική δράση με την κ. Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου Καθηγήτρια Μεθοδολογίας της Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Ε.Κ.Π.Α.

 

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων υποδέχθηκε, ύστερα από εισήγηση της Διευθύντριας κ. Έλενας Τάτσιου και πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων,  την κ. Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου Καθηγήτρια Μεθοδολογίας της Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Ε.Κ.Π.Α., τ. Γενική Διευθύντρια του Ι.Κ.Υ, τ. Αντιπρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ και Επόπτρια – Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου στο Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Γυμνάσιο.

Σκοπός της επίσκεψης της κ. Φουντοπούλου ήταν η πραγματοποίηση μιας επιμορφωτικής-επιστημονικής δράσης με θέμα: «Σύγχρονες κατευθύνσεις στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών Γυμνασίου με αξιοποίηση του Νέου Προγράμματος Σπουδών: Μεθοδολογία και Παραδείγματα Εφαρμογής».

Όπως περιγράφει η διευθύντρια του σχολείου: «αρχικά, η καθηγήτρια κ. Φουντοπούλου πραγματοποίησε δίωρη δειγματική διδασκαλία σε τμήμα της Β΄ Γυμνασίου, παρουσία των φιλολόγων του σχολείου μας. Μέσα από τη φρέσκια διδακτική προσέγγιση της καθηγήτριας κ. Φουντοπούλου οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν την πορεία της παρατακτικής σύνδεσης από τη Νέα στην Αρχαία Ελληνική. Παράλληλα οι φιλόλογοί μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας που πρέπει να υιοθετούνται πλέον στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο για φιλολόγους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης από την καθηγήτρια κ. Φουντοπούλου, σχετικά με  τη Διδασκαλία και Μάθηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Δόθηκε η δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης με την καθηγήτρια κ. Φουντοπούλου, η οποία ανταποκρίθηκε με προθυμία δίνοντας πάντοτε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που της έθεσαν οι συνάδελφοι φιλόλογοι.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια κ. Φουντοπούλου που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Ήταν μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για τους φιλολόγους χάρη στις εύστοχες κατευθύνσεις που έδωσε για την επικαιροποίηση της μεθοδολογίας της διδασκαλίας του Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…