Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κανελόνια μανιταριών με πράσο, κρεμμύδια και σάλτσα τυριού

Κανελόνια μανιταριών με πράσο, κρεμμύδια και σάλτσα τυριού

0

-2 μικρά κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδο
-Ελαιόλαδο
-2 πράσα
-750γρ μανιτάρια κάστανο
-75γρ αλεύρι απλό
-1 λίτρο ημιαποβουτυρωμένο γάλα
-120γρ τυρί τσένταρ
-250γρ κανελόνια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά τα χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά.
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε, πλένουμε και θρυμματίζουμε και τα πράσα στο μιξεράκι τα πράσα και τα προσθέτουμε. Κρατώντας 2 μανιτάρια για αργότερα, θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα και ανακατέψτε στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα όλα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και σβήστε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα στο λάδι το αλεύρι για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το γάλα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει, μετά τρίβουμε το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίξτε το ένα τρίτο της σάλτσας σε ένα ταψί 25εκ. x 30εκ. Μόλις η γέμιση κρυώσει αρκετά, σπρώξτε και τις δύο άκρες από κάθε κανελόνι για να γεμίσει, στρώνοντάς τα στο δίσκο καθώς προχωράτε. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρατημένα μανιτάρια και τα χρησιμοποιούμε για να διακοσμήσουμε την κορυφή.
Περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ψήνετε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα

Για τις μελιτζάνες 5 μελιτζάνες 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο Γ…