Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εβδομάδα πληρωμών: Ποια ημέρα μπαίνουν στους λογαριασμούς οι συντάξεις

Εβδομάδα πληρωμών: Ποια ημέρα μπαίνουν στους λογαριασμούς οι συντάξεις

0

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα τέκνων Α21


Εβδομάδα πληρωμών αυτή που ξεκίνησε από εχθές, καθώς ήδη έχουν μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι συντάξεις των μη μισθωτών. Όμως οι ημερομηνίες καταβολής έχουν διαφοροποιηθεί πλέον και η εξόφληση των απόμαχων της εργασίας δεν θα γίνει σε τρεις καταβολές, όπως είχε καθιερωθεί την περίοδο της πανδημίας, αλλά σε δύο. Στην επόμενη πληρωμή τον Δεκέμβριο θα «φουσκώσουν» οι αποδοχές των συνταξιούχων, λόγω των επικείμε Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η ε’ δόση του επιδόματος τέκνων Α21 έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν την προσεχή Πέμπτη. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο επίδομα Α21 εξοφλείται κάθε δύο μήνες και πως κατά παρέκκλιση της διμηνιαίας τακτικής πληρωμής, η στ’ δόση του Α21 είναι πολύ πιθανό να εξοφληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα και όχι τον Ιανουάριο.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά στους συνταξιούχους, από τις προηγούμενες πληρωμές κιόλας οι ημερομηνίες εξόφλησης έχουν διαφοροποιηθεί: Πλέον οι συντάξεις για τους μη μισθωτούς καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μισθωτούς καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου διαμορφώνονται ως εξής: Για μεν τους μη μισθωτούς στις 27 Δευτέρα, δηλαδή εχθές, για δε τους μισθωτούς στις 29 του μήνα, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:

-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

 

-Την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη 30 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Τέκνων Α21, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή εχθές Δευτέρα πληρώθηκαν οι συντάξεις: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΕΤΑΤ, ΔΕΗ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…