Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ελλάδα-Γαλλία 2-2: Με ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τα προκριματικά του Euro η Εθνική

Ελλάδα-Γαλλία 2-2: Με ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τα προκριματικά του Euro η Εθνική

0

Με αντίπαλο το Καζακστάν στα play off


Το απόλυτο της Γαλλίας στα προκριματικά του Euro 2024 έσπασε η Εθνική Ελλάδας, η οποία με το 2-2 στην «OPAP Arena» ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο την προσπάθειά της στο πλαίσιο του 2ου Ομίλου.

Λόγω τιμωρίας του Γκουστάβο Πογέτ, στον πάγκο της Ελλάδας βρέθηκε ο βοηθός του, Ζεράρ Νους. To ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό επέτρεψε και στις δύο ομάδες να παραταχθούν με αρκετές διαφοροποιήσεις, όσον αφορά τα θεωρητικά βασικά σχήματά τους.

Ακόμα κι αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους Γάλλους να ξεδιπλώσουν στο χορτάρι της «OPAP Arena» τις αρετές εκείνες που την αναδεικνύουν σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, η ταχύτητα, η εξαιρετική μετάβαση και το ασφυκτικό πρέσινγκ, ανάγκασαν την Ελλάδα σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «μπλε» προηγήθηκαν με τον Ραντάλ Κολό Μουανί στο 43ο λεπτό, με ένα εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη γωνία από τον φορ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα γκολ της Εθνικής πέτυχαν μέσα σε 5 λεπτά ο Τάσος Μπακασέτας και ο Φώτης Ιωαννίδης. Με ένα ασύλληπτο σουτ σε φάση διαρκείας στα καρέ των Γάλλων ο αρχηγός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 56′ και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ το δεύτερο γκολ της «γαλανόλευκης» πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο και έστρωσε στον 23χρονο φορ που εκτέλεσε με μια επαφή στο 61′ για το 2-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 74′, με υπέροχο τελείωμα του Γιουσούφ Φοφανά.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα προκριματικά του Euro με 13 βαθμούς και ρεκόρ 4-1-3 (νίκες-ισοπαλίες-ήττες), ενώ η Γαλλία -που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά- «μάζεψε» 22. Η δεύτερη Ολλανδία έφτασε τους 18 βαθμούς μετά την εύκολη νίκη της με 6-0 στο Γιβραλτάρ που έμεινε στο μηδέν, ενώ η Ιρλανδία που είχε ρεπό, έμεινε στους 6.

Οι 10 αγωνιστικές των προκριματικών του EURO 2024 ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21/11) και πλέον μετά τις 21 ομάδες (μαζί με τη διοργανώτρια Γερμανία) που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, οριστικοποιήθηκαν και οι 12 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα play off μέσω του Nations League, που θα οδηγήσουν στα τελευταία τρία «εισιτήρια» μέσω ημιτελικών και τελικών από τα τρία ξεχωριστά «μονοπάτια».

Το Καζακστάν θα είναι αντίπαλος της εθνικής μας στα play off

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο τρίτο «μονοπάτι» έχοντας ως πρώτο αντίπαλο στις 21 Μαρτίου 2024 (21:45) το Καζακστάν σε ένα ματς που θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena», ενώ εάν προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Γεωργία και το Λουξεμβούργο (Τιφλίδα), με την έδρα να ορίζεται κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 της Τετάρτης (22/11) στο «House of European Football» της UEFA στη Νιόν.

Παράλληλα, την Τετάρτη (22/11, 13:00) θα γίνει η κλήρωση για το ποια εκ των Φινλανδία, Ουκρανία και Ισλανδία (που προέκυψαν απ’ τη League B) θα μεταφερθεί στα play off που συνδέονται με τη League A. Οι άλλες 2 ομάδες θα αγωνιστούν με το Ισραήλ και τη Βοσνία που περιμένουν στα δεύτερα play off.

Τα ζευγάρια των play off μέσω του πρώτου «μονοπατιού» του Nations League:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

  1. Πολωνία – Εσθονία 21/3/2024
  2. Ουαλία – Φιλανδία ή Ουκρανία ή Ισλανδία 21/3/2024

ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικητής 1-Νικητής 2 26/3/2024

Τα ζευγάρια των play off μέσω του δεύτερου «μονοπατιού» του Nations League:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1.Ισραήλ-Ουκρανία ή Ισλανδία 21/3/2024

2.Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Φινλανδία ή Ουκρανία 21/3/2024

ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικητής 1-Νικητής 2 26/3/2024

Τα ζευγάρια των play off μέσω του τρίτου «μονοπατιού» του Nations League:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1.Γεωργία-Λουξεμβούργο 21/3/2024

2.Ελλάδα-Καζακστάν 21/3/2024

ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικητής 1-Νικητής 2 26/3/2024

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…