Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκατό γυαλιά οράσεως δόθηκαν σε κατοίκους της Ξάνθης

Εκατό γυαλιά οράσεως δόθηκαν σε κατοίκους της Ξάνθης

0

Υπενθυμίζεται ότι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων οπτικοί – οπτομέτρες, απευθύνθηκαν και εξέτασαν ενήλικες και παιδιά άτομα των ευπαθών ομάδων, άτομα ΑΜΕΑ, γέροντες και γερόντισσες


Εκατό ζευγάρια γυαλιά οράσεως παραδόθηκαν με συνέπεια στις 25-26 Οκτωβρίου σε ισαρίθμους δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας–Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, σχεδόν ένα μήνα μετά από την αρχική δράση με σύνθημα «ΚΕ.Σ.Ο+Π.Ε.Ο.Ο κοντά στους Ακρίτες», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2023.

Η δράση υποστηρίχτηκε από στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Κουρτίδη, την Ι.Μ. Ξάνθης & Περιθεωρίου, ενώ για μια ακόμα φορά είχε τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και αρωγούς την Πανελληνία Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Υποστήριξης Ασθενών με πρόβλημα στο Θυρεοειδή «Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.».

Επιπρόσθετα είχε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, του Αν. Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο πανερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα.

Η όλη προσπάθεια, αρχικά έλαβε την έγκριση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας(ΥΠΕ) Μακεδονίας-Θράκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε εκδώσει και την σχετική (ΑΔΑ:ΨΧ63ΟΡ1Ο-6Υ0). Μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης, κατά την οποία εξετάστηκαν 508 άτομα η 4η ΥΠΕ απέστειλε στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νίκο Αποστολίδη εύσημα και επαίνους για την όλη ανιδιοτελή δράση, την συνέπεια, αλλά και την συλλογική και συνολική προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων οπτικοί – οπτομέτρες, απευθύνθηκαν και εξέτασαν ενήλικες και παιδιά άτομα των ευπαθών ομάδων, άτομα ΑΜΕΑ, γέροντες και γερόντισσες, που φιλοξενούνται στη ΜΦΗ της Ι. Μητρόπολης Ι.Μ. Ξάνθης & Περιθεωρίου «ο Άγιος Παντελεήμων», καθώς και στη ΜΦΗ του Δήμου Ξάνθης «ο Άγιος Βασίλειος» στο ΚΑΠΗ Ξάνθης, στα Κέντρα Υγείας Αβδήρων, Σταυρούπολης, Εχίνου (Πομακοχώρια) όπου οι κάτοικοι είναι όλοι Μουσουλμάνοι και το ΚΕ.Σ.Ο ένα Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αγκάλιασε τους Έλληνες συμπατριώτες μουσουλμάνους που προσήλθαν στις αρχικές εξετάσεις χωρίς προκαταλήψεις σύμφωνα με τις αρχές του Μακαριωτάτου που θέλει να αγκαλιάζουμε τον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάσχα εντός επιλέγουν οι Ξανθιώτες

Απογοητευτική η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης – Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρ…