Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δύο προσλήψεις στον Παιδικό Σταθμό ΔΥΠΑ Ξάνθης

Δύο προσλήψεις στον Παιδικό Σταθμό ΔΥΠΑ Ξάνθης

0

Ειδικότητες ΤΕ παιδαγωγών και ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων


H Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανακοίνωσε την πρόσληψη, συνολικά 81 ατόμων, για τη στελέχωση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της σε όλη την Ελλάδα. Οι 81 θέσεις εργασίας κατανέμονται στους δήμους Αλίμου, Μοσχάτου – Ταύρου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Ελευσίνας, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Αγρινίου, Πατρέων, Δράμας, Καβάλας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Καλαμάτας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Σερρών και Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις θα γίνουν για την στελέχωση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που είναι ενταγμένοι στη δράση, «προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», την χρονική περίοδο 2023-2024.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) και θα έχουν διάρκεια έως τις 31 Αυγούστου 2024, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης της δράσης.

Να σημειωθεί ότι η έναρξη ή συνέχιση της κάθε σύμβασης συναρτάται με την προϋπόθεση ότι ο φορέας θα παρέχει υπηρεσίες σε κατόχους «Αξία τοποθέτησης» (voucher), σύμφωνα με τους εν γένει κανόνες του θεσμικού πλαισίου που τον διέπει, για την υλοποίηση της παραπάνω δράσης.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας

ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

Να σημειωθεί ότι όσοι επιλεγούν, οφείλουν να προσκομίσουν κατά την πρόσληψη στον Φορέα πιστοποιητικό υγείας.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην ΔΥΠΑ μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης www.gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχική > Εργασία και ασφάλιση > Απασχόληση στο δημόσιο τομέα > Αίτηση πρόσληψης στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ .

Μετά την υποβολή της αίτησης παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή το ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ.

Οι θέσεις για τον Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό ΔΥΠΑ Ξάνθης

Ειδικότητα Θέσεις
ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας 1
ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων 1

ΑΣΕΠ: Πράσινο φως για 775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο παίρνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 775 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία.

Ο τομέας της Υγείας ήταν από τους πρώτους που η κυβέρνηση ήθελε να ενισχύσει και αφού δόθηκε και η τελική υπογραφή από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη φεύγει το εθνικό τυπογραφείο.

Το ΑΣΕΠ έδωσε την τελική υπογραφή και έτσι την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση.

Μετά την συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να ακολουθήσει ακόμα μία που θα αφορά την κάλυψη 800 θέσεων στα νοσοκομεία από απόφοιτους των κλάδων ΠΕ και ΤΕ.

Στην εν λόγω προκήρυξη θα ζητείται επιστημονικό προσωπικό, όπως νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι, διοικητικό προσωπικό, κ.α.



Θα ζητηθεί προσωπικό 24 διαφόρων ειδικοτήτων ΔΕ και ΥΕ:

ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων

ΔΕ Παρασκευαστών

ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου

ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

ΔΕ Προσωπικού Η/Υ

ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων

ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής

ΔΕ Νοσηλευτικής

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

ΔΕ Τεχνικών

ΔΕ Ηλεκτρολόγων

ΔΕ Ελαιοχρωματιστών

ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών

ΔΕ Κλιβανιστών – Αποστειρωτών

ΔΕ Υδραυλικών

ΔΕ Οδηγών

ΔΕ Χειριστών – Εμφανιστών

ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών

ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού (Γενικών Καθηκόντων)

ΥΕ Βοηθών Θαλάμου

ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών

ΥΕ Βοηθητικό – Υγειονομικό Προσωπικό (Νοσοκόμοι)

ΥΕ Καθαριστριών


ΔΥΠΑ: Νωρίτερα το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων

Σχεδόν με την είσοδο του Δεκεμβρίου,  θα λάβουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι της ΔΥΠΑ το Δώρο Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσει να καταβάλλει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα επιδόματα και βοηθήματα σε ανέργους αλλά και το Δώρο Χριστουγέννων.

Τα επιδόματα θα πληρωθούν διπλά όπως κάθε χρόνο αφού θα γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας της ΔΥΠΑ.

Παράλληλα θα γίνει προπληρωμή από την 5η Δεκεμβρίου των «δώρων» Χριστουγέννων 2023 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και στους δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων θα πρέπει ο άνεργος να παίρνει επίδομα ανεργίας ή να έχει λάβει επίδομα ανεργίας για κάποιο διάστημα από την 1η Μαΐου 2023 και μετά.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΔΥΠΑ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΔΥΠΑ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Ωστόσο το ύψος του δώρου Χριστουγέννων και αν θα τους καταβληθεί ολόκληρο δηλαδή 479 ευρώ εξαρτάται από το πόσο διάστημα ήταν άνεργοι μέσα στο τρέχον έτος.



Το ποσό των επιδομάτων

Ειδικότερα, το ποσό του δώρου Χριστουγέννων που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή 479 ευρώ.

Για τους ανέργους που εργαζόταν με αποδοχές μερικής απασχόλησης το επίδομα Χριστουγέννων αντιστοιχεί σε 359,25 ευρώ,

Στην περίπτωση που οι άνεργοι έπαιρναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Ο μήνας υπολογίζεται 3 (μέρες) Χ 19,16 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 58,47 ευρώ.  Στην περίπτωση των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μερική απασχόληση το ανάλογο ποσό είναι 3 (μέρες) Χ 14,37 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 43,11 ευρώ.


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…