Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διεκδικούν νέα στέγη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Διεκδικούν νέα στέγη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

0

Μαθητές και καθηγητές βγήκαν σε κεντρικούς δρόμους το πρωί της Τετάρτης στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας των μουσικών σχολείων


 «Ο δήμαρχος Αβδήρων μας υποσχέθηκε ότι δεν έχει αφήσει το θέμα, απεναντίας συνεχίζει να το ‘’τρέχει’’», τόνισε ο Διευθυντής, Χρ. Βαρδικελδόγλου


Χθες, Τετάρτη στις 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης οργάνωσε πορεία στο κέντρο της πόλης, με αίτημα την επίλυση του κτηριακού ζητήματος του σχολείου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας διαμαρτυρίας των μουσικών σχολείων. Συγκεκριμένα, η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, διέσχισε την οδό 28ης Οκτωβρίου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία και τερμάτισε στην κεντρική είσοδο του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας.

Με συνοδεία μουσικής και με συνθήματα όπως «Θέλουμε Κτήριο», «Είμαστε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και θέλουμε καθηγητές μόνιμου ωραρίου», «Θέλουμε αίθουσες σωστές και όχι αποθήκες βρωμερές», «Θέλουμε ένα κτήριο που να μην είναι ερείπιο», «6 χρόνια μουσική χωρίς πτυχίο και χαρτί» μαθητές και καθηγητές πρόβαλαν με σθένος τα αιτήματά τους με έμφαση βέβαια στο θέμα του κτηριακού.

Χρ. Βαρδικελδόγλου: «Θέλουμε όλο τον κόσμο της Ξάνθης και όχι μόνο, να μας συμπαρασταθεί»

«Πανελλήνια ημέρα διαμαρτυρίας όλων των Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας σήμερα και δεν θα μπορούσαμε και εμείς να μην συμμετέχουμε σε μία τέτοιου είδους δράση. Το κυριότερο αίτημά μας αναντίρρητα είναι η ανέγερση του νέου κτηρίου, ένα όνειρο 25 ετών το οποίο βέβαια ταλανίζεται από γραφείο σε γραφείο, από φάκελο σε φάκελο και προσπαθούμε να βρούμε μία άμεση λύση. Ο δήμαρχος Αβδήρων μας υποσχέθηκε ότι δεν έχει αφήσει το θέμα, απεναντίας συνεχίζει να το ‘’τρέχει’’, επίσης μας ενημέρωσε πως αυτή την στιγμή ο φάκελος βρίσκεται στις κτηριακές υποδομές και εκκρεμεί μία ακριβής μελέτη. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του χωρίς, ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε και ότι δε θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς την ολοκλήρωση του έργου. Συνεπώς, με την κάθε ευκαιρία που μας δίνεται θα αναδεικνύουμε το πρόβλημά μας και θέλουμε όλο τον κόσμο της Ξάνθης και όχι μόνο να μας συμπαρασταθεί, να μας στηρίξει για να μπορέσουμε επιτέλους να μπούμε στο νέο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης », σημείωσε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Μάλαμα Σιδηροπούλου και ο Χάρης Ευκαρπίδης ως Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη τόνισαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια. Άλλωστε, δεν παρέλειψαν να τονίσουν την προσφορά του Μουσικού Σχολείου όλα αυτά τα χρόνια.

Καταληκτικά, εκπρόσωποι του 15μελους ευχαρίστησαν όλους όσοι έδωσαν το παρών στη διαμαρτυρία, επισημαίνοντας πως είχε επιτυχία! Επιπλέον, ευχαρίστησαν όλους τους παράγοντες που βοήθησαν, τον Σύλλογο καθηγητών, τον Σύλλογο γονέων, τον Διευθυντή κι αναχώρησαν με συνοδεία μουσικής!







 


Τα αιτήματα

-Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου.

-Βελτίωση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών του σχολείου μας, καθώς δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να στεγάσουν ένα μουσικό σχολείο. (θέρμανση, αίθουσες μουσικής).

-Πλήρης παροχή των απαραίτητων καθηγητών για τα μουσικά μαθήματα.

-Πιστοποίηση των θεωρητικών μουσικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου.

-Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλήνιες εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις σπουδές στα μουσικά τμήματα της χώρας.

-Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα επιλέγεται από τους μαθητές που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

-Συγγραφή σχολικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.


Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…