Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

0

Άλλο ένα «κουφάρι»;
Τέλος εποχής για το Ελισσώ! Η τελευταία εκδήλωση στην αίθουσα του «Ελισσώ» ήταν η πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «Μπροστά» και η ομιλία του επικεφαλής Σάββα Μελισσόπουλου. Όπως μας πληροφόρησαν από την Διεύθυνση έκλεισαν όλα εκτός από το Ξενοδοχείο που θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μέσα Νοέμβρη προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες που είχαν κράτηση. Μετά θα κλείσει κι αυτό. Επίσης ο μισθωτής φεύγοντας θα πάρει και τον εξοπλισμό και επομένως το κτήριο, που οι Ξανθιώτες το λένε ακόμη Ξενία, θα παραμείνει ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο. Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ βγήκε μια φορά άγονος παρότι είχε γίνει μια διαπραγμάτευση με τον νυν μισθωτή να συνεχίσει, αυτή δεν είχε αποτέλεσμα και δεν υπήρξε άλλο ενδιαφέρον.  Η ΕΤΑΔ δεν έχει προβεί σε επαναπροκήρυξη. Ας ελπίσουμε να βρεθεί ανάδοχος – μισθωτής γιατί θα είναι πολύ κρίμα να μείνει εγκαταλειμμένο ένα κτήριο στην πιο όμορφη περιοχή της πόλης. Θα είναι πλήγμα και για τον τουρισμό της πόλης. Η τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου φαίνεται όταν ανοίγουν ξενοδοχεία όχι όταν κλείνουν. Και σε μας είναι το δεύτερο που κλείνει μέσα σε ένα χρόνο.
Μ.Ξ.


Θολό το εκλογικό τοπίο
Θολό τοπίο παραμένει το ποιοι τελικά εκλέγονται  όχι μόνο στο δήμο Ξάνθης που έχει και β’ γύρο αλλά και στο δήμο Αβδήρων που έχει εκλέξει δήμαρχο. Κι αυτό γιατί κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι λόγω κόπωσης δεν ολοκλήρωσαν την καταμέτρηση την οποία θα ολοκληρώσει το Πρωτοδικείο. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα  για να έχει ολοκληρωθεί και ο β’ γύρος. Κατόπιν θα δοθεί η προθεσμία των 5 ημερών για αιτήσεις επανακαταμέτρησης απ΄ όσους όμως έχουν έννομο συμφέρον, έχουν δηλαδή λίγες ψήφους διαφορά με τον προηγούμενο και δεν εκλέγονται και όχι για όσους έχουν διαφορά 100 ψήφους. Οπότε είναι ρίσκο να πούμε ποιοι εκλέγονται και ποιοι όχι,  γιατί π.χ. στην Ξάνθη ανάλογα με το ποιος θα είναι ο νικητής κάποιοι είναι στο όριο να χάσουν την έδρα τους.
Μ.Ξ.


Πικρία στην παράταξη «Μπροστά»
Είναι γεγονός πως στην δημοτική παράταξη «Μπροστά» με επικεφαλής τον Σάββα Μελισσόπουλο ότι υπάρχει μια πικρία για το αποτέλεσμα.
Ήταν σίγουροι για την επιτυχία τους και θεωρούσαν πως εάν όχι να τερματίσουν πρώτοι, αλλά θα ήταν δεύτεροι κι εκεί να διεκδικήσουν την καθοριστική νίκη. Δεν περίμεναν ένας άγνωστος στην κοινωνία της Ξάνθης, νέος υποψήφιος ενός πρωτοεμφανιζόμενου συνδυασμού θα τους ξεπερνούσε σε ψήφους.
Τελικά συνέβη κι αυτό τους πίκρανε, τους απογοήτευσε. Είχαν προετοιμαστεί σωστά, είχαν στελέχη πρώτης γραμμής αλλά το επιθυμητό δεν υλοποιήθηκε. Το έχουν κι αυτό οι εκλογές.
Γ.Δ.


Σενάρια
Υπάρχει ένα ερώτημα στον αέρα της Ξάνθης ως προς το τι θα πράξουν, τι θα αποφασίσουν οι της παράταξης «Μπροστά», ως προς ποια θα είναι η επιλογή των υποψήφιων συμβούλων και όσων τους ψήφισαν από τους Ξανθιώτες για την δεύτερη Κυριακή.
Κάποιοι που συνομίλησα μαζί τους, απλά προτρέπουν να πάνε να ψηφίσουν και ελεύθερα να κάνουν την επιλογή τους.
Κάποιοι είναι πικραμένοι από την τρίτη θέση και θεωρούν υπεύθυνο τον συνδυασμό του Στράτου Κοντού που τους στέρησε τη δεύτερη θέση και ίσως την τελική νίκη γι’ αυτό και θα σταθούν αρνητικά απέναντί του.
Κάποιοι άλλοι μου είπαν μια σκέψη τους που την μεταφέρω διότι είναι σωστή και ρεαλιστική. Μου είπαν ότι προτιμούν να ψηφίσουν Τσέπελη, να εκλεγεί γιατί αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία στο δήμο όπως δήλωσε, με αντιπολίτευση τον Κοντό για ν’ αποκτήσει γνώση και εμπειρία κατά το διάστημα αυτό και να διεκδικήσει μετά τον δήμο πλέον έτοιμος και ώριμος.
Αυτά συζητούνται και σας τα μετέφερα για ενημέρωσή σας.
Τελικά, πάντα, πέρα από τα όποια σενάρια και απόψεις, τελικός κριτής θα είναι ο κάτοικος της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Προσοχή απάτη
Είναι γνωστό ότι οι απατεώνες πάσης μορφής πως είναι πανούργοι και πάντοτε σκαρφίζονται κόλπα και μεθόδους για να ξεγελούν όσους τους πιστέψουν.
Μάλιστα, διακρίνονται για την προσαρμοστικότητά τους.
Αφού λοιπόν η τιμή του λαδιού εκτοξεύτηκε στα ύψη, κάποιοι από αυτούς, βρήκαν νέα ευκαιρία για να ξεγελάσουν τους αφελείς.
Λοιπόν, αμέσως, συσκεύασαν φθηνό και νοθευμένο λάδι και άρχισαν να το πωλούν σε χαμηλότερη τιμή.
Με την τιμή ως κράχτη, ξεγελούν τον κόσμο που τελικά αγοράζει κάτι σαν λάδι.
Σήμερα, εκεί που έχει φθάσει η τιμή του λαδιού, εάν σας προσφέρουν φθηνό, πρόκειται για απάτη. Προσοχή λοιπόν!
Όχι αγορά λαδιού από άγνωστους γυρολόγους.
Γ.Δ.


Απουσία του ΣΥΡΙΖΑ
Οι δημοτικές εκλογές στο νομό μας για τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν απόλυτα αρνητικές.
Κυρίως στον δήμο Ξάνθης δεν κατάφερε να εκλέξει τους Ανταμπούφη, Χατζηθεοδώρου, Παπαϊωάννου, παλιά και προβεβλημένα στελέχη του.
Δηλαδή απόλυτη αποτυχία που αποδεικνύει ότι το ρήγμα με την κοινωνία είναι μεγάλο. Παράλληλα φάνηκε για άλλη μια φορά πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος διότι τόσα χρόνια δεν κατάφερε να πείσει την κοινωνία για τις προθέσεις του, ενώ τα όποια στελέχη που στήριξε και συμμετείχαν στα δημοτικά συμβούλια, περισσότερο βάζαν εμπόδια λειτουργίας παρά ψήφιζαν να προχωρούν τα θέματα και να λύνονται.
Γ.Δ.


Θα ιδιωτεύσει ο Δημαρχόπουλος
Δύο ήττες σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν είναι ένα απλό επεισόδιο.
Δεν ήταν δυνατόν ο Δημαρχόπουλος να προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Γι’ αυτό φρονίμως ποιών, δήλωσε μετά την μεγάλη αποτυχία της Κυριακής ότι αποχωρεί και το μαγαζί μάλλον θα βάλει λουκέτο.
Προηγουμένως βέβαια με δήλωσή του προτείνει να ψηφίσουν όσοι τον προτίμησαν, τον Στράτο Κοντό.
Με τη δήλωσή του αυτή όμως ο Μπάμπης, όπως τον αποκαλούν απαξιωτικά οι πρώην φίλοι του, φανερώνεται ότι τελικά υπήρξε «βαλτός» στις εκλογές από συγκεκριμένο συνδυασμό. Το αποκάλυψε τελικά ο ίδιος ο Μπάμπης με την δήλωσή του.
Μια δήλωση βέβαια χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα διότι δεν θα ληφθεί υπ’ όψιν ούτε από τους υποψήφιους συμβούλους του.
Κι αυτό, διότι «το γαρ πολύ της θλίψεως…»
Γ.Δ.


Ο Μελισσόπουλος προβληματισμένος
Σε δίλημμα βρίσκεται και ο Μελισσόπουλος για το αυτοδιοικητικό του μέλλον. Εάν θα συνεχίσει, δύσκολο το βλέπω, ή θα παραιτηθεί και ο συνδυασμός θα συνεχίσει με κάποιον άλλο επικεφαλής.
Το ποιος θα είναι αυτός, θα’ ναι θέμα συζήτησης και απόφασης των μελών του συνδυασμού. Όμως θα είναι δύσκολο για τον Σάββα να συνεχίσει.
Εξάλλου, υπάρχουν άτομα όπως ο Αμοιράς, ο Σταυρακάρας, ο Λύρατζης, που μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας.
Βέβαια ο Λύρατζης έχει το μειονέκτημα ότι είναι δημόσιος υπάλληλος και η εμπειρία δεν είναι υπέρ τους, νωπή η περίοδος του Δημαρχόπουλου.
Γ.Δ.


Έρχεται ο Μητσοτάκης
Επίσκεψη αστραπή θα πραγματοποιήσει στην περιφέρειά μας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αιτία της επίσκεψης, ως γνωστόν, η στήριξη του Χρήστου Μέτιου για την περιφέρεια, την οποία θέλει να κερδίσει η Ν.Δ. έναντι του αντάρτη Χρ.Τοψίδη.
Αν θ’ αποδώσει η στήριξη του πρωθυπουργού άγνωστο. Γνωστό όμως είναι το γεγονός ότι ενώ ο Μέτιος στηρίζεται υπερβολικά από τους Ξανθιώτες και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ψήφων, ο Μέτιος σε όλη τη θητεία του, ελάχιστα και μικρά πράγματα έκανε στην Ξάνθη.
Το γιατί αυτή η συμπεριφορά, άγνωστο. Ίσως γιατί μας θεωρεί σίγουρους και μας δουλεύει ψιλό γαζί.
Ας προσέξει όμως μήπως υπάρξει αντιστροφή στο γάζωμα…
Γ.Δ.


Ανέκδοτο…Αλβανικό
Στη γειτονική μας Αλβανία υπάρχει (και λειτουργεί!) Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς.
Σωστά διαβάσατε. Στην πατρίδα της Διαφθοράς, το οποίο δικαστήριο στις 12 Οκτωβρίου θα δικάσει έναν Έλληνα δήμαρχο, τον Μπελέρη και τον συγκρατούμενό του Περικλή Κοκαβέση για εξαγορά ψήφων.
Το Δικαστήριο αυτό λοιπόν ανενεργό χρόνια, «ξύπνησε» για να δικάσει έναν Έλληνα αυτοδιοικητικό, τον οποίο το Αλβανικό κράτος κρατά φυλακισμένο χωρίς να τον δικάζει.
Μάλλον κυβέρνηση και ελεγχόμενη Δικαιοσύνη έχουν καβαλήσει το καλάμι. Το οποίο ως γνωστόν είναι ατίθασο άλογο.
-Μωραίνει κύριος…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…