Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Για απαγόρευση βόσκησης σε καμένα δάση και ίδρυση κτηνοτροφικών πάρκων μιλά ο Σκυλακάκης

Για απαγόρευση βόσκησης σε καμένα δάση και ίδρυση κτηνοτροφικών πάρκων μιλά ο Σκυλακάκης

0

Νέο διαχειριστικό μοντέλο για την προστασία και αξιοποίηση των δασών, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Νέο διαχειριστικό μοντέλο για την προστασία και αξιοποίηση των δασών, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απαγορεύσεις σε κτηνοτρόφους για την αναγέννηση των δασικών οικοσυστημάτων που χτυπήθηκαν από φωτιές.

Όπως δήλωσε ο Υππουργός μιλώντας την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, «τα καμένα δάση πρέπει να τα προστατεύσεις από την κτηνοτροφία, διότι η κτηνοτροφία μπορεί μεν να είναι ευεργετική, για να προλάβεις μια δασική πυρκαγιά, γιατί σου μειώνει τη βιομάζα στον υπόροφο του δάσους, μπορεί ωστόσο να είναι και απολύτως καταστροφική αν γίνει σε περίοδο αναγέννησης και φάνε, για παράδειγμα, τα μικρά πευκάκια τα κατσίκια.

Εκεί, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία η απαγόρευση και η επιβολή της απαγόρευσης της κτηνοτροφίας, παράλληλα με τη λύση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων.

Σχεδιάζουμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λύσουμε αυτό το θέμα με «κτηνοτροφικά πάρκα», που να επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους σε παρακείμενες περιοχές να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρύνουν το δάσος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …