Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

0

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, το απόγευμα της Πέμπτης (19-10-2023) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της εορτής, χθες το πρωί, τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις και στις έδρες των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δ.Α. Ορεστιάδας, Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, Δ.Α. Ξάνθης, Δ.Α. Καβάλας και Δ.Α. Δράμας).

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού και πολίτες της περιφέρειάς μας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού, από 18 έως και 20-10-2023, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…