Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ακλάδευτα δέντρα κρύβουν τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας στην Γεωργίου Κονδύλη

Ακλάδευτα δέντρα κρύβουν τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας στην Γεωργίου Κονδύλη

0

Δεκάδες δέντρα παραμένουν ακλάδευτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

Φ. Χασάν Ογλού, αντιδήμαρχος καθαριότητας: «Καλύτερα οι πολίτες αντί να στέλνουν φωτογραφίες σε εφημερίδες, να επικοινωνούν κατευθείαν με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου ώστε να επεμβαίνουμε»

Σε παγίδες για οδηγούς και πεζούς έχουν μετατραπεί αρκετές πινακίδες οδικής σήμανσης οι οποίες καλύπτονται, ως αποτέλεσμα και της πολυομβρίας, από τις φυλλωσιές δέντρων και θάμνων. Ύστερα από φωτογραφίες που έστειλε πολίτης του Δήμου Ξάνθης  στο «Ε» διαπιστώθηκε ότι στην οδό Γεωργίου Κονδύλη υπάρχουν δέντρα τα οποία δεν έχουν κλαδευτεί με αποτέλεσμα να κρύβουν τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας ενώ παράλληλα το σημείο να μοιάζει με ζούγκλα.

Εμποδίζουν έτσι τους οδηγούς να έχουν την κατάλληλη ορατότητα αποτελώντας εν δυνάμει αιτία τροχαίων ατυχημάτων ή/και δυστυχημάτων. Σε άλλες περιπτώσεις οδηγοί αναγκάζονται να ελαττώσουν απότομα ταχύτητα στην προσπάθειά τους να «διαβάσουν» το κρυμμένο σήμα με κίνδυνο και πάλι πρόκλησης τροχαίων. Η δυσκολία και ο κίνδυνος αυξάνεται ιδιαιτέρως για τους τουρίστες οι οποίοι δεν γνωρίζουν καθόλου το οδικό μας δίκτυο.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, Φερτούν Χασάν Ογλού για να μάθει τον λόγο που επικρατεί αυτή η κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως τόνισε ο κ. Χασάν Ογλού «όταν ένας πολίτης εντοπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα αντί να μπει στην διαδικασία να τραβήξει φωτογραφίες και να τα στείλει στις εφημερίδες, καλύτερα θα είναι να επικοινωνεί κατευθείαν με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου ώστε να επεμβαίνουμε. Η Ξάνθη είναι μεγάλη πόλη και δεν γίνεται να εποπτεύουμε τα πάντα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο Δήμος προγραμματίζει τα κλαδέματά των δέντρων εποχιακά. Το κλάδεμα δεν γίνεται συνεχώς. Σε τέτοιες βέβαια περιπτώσεις όταν ενημερωνόμαστε επεμβαίνουμε άμεσα».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Λουκέτο» και φέτος στην κατασκήνωση των Αβδήρων

Πέντε χρόνια κλειστή…μάλλον οριστικά κλειστή! Ερημοποίηση των εγκαταστάσεων – Στερούνται δ…