Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Προκριματικά Euro 2024: Δύσκολη η πρόκριση της Εθνικής – Ελπίδες μέσω του Nations League

Προκριματικά Euro 2024: Δύσκολη η πρόκριση της Εθνικής – Ελπίδες μέσω του Nations League

0

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 5-0 του Γιβραλτάρ, με την Ολλανδία να κερδίζει εκτός έδρας 2-1 την Ιρλανδία και τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν στην 2η θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024.

Οι Ολλανδοί έφτασαν τους 9 βαθμούς, όσους και η Ελλάδα, αλλά με το πρόσφατο 3-0 των «οράνιε» απέναντι στο συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ, οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Πρωτοπόρος στον όμιλο είναι η Γαλλία η οποία μετρά το απόλυτο στις νίκες.

Ωστόσο, η Εθνική έχει και το “μαξιλαράκι” του Nations League για την πρόκριση στο Euro2024. Δηλαδή, μπορεί να αποκτήσει το “εισιτήριο” για τα γήπεδα της Γερμανίας μέσω των μπαράζ που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο.

Η πρωτιά στον όμιλο του Nations League, εξασφάλισε στην Ελλάδα μία δεύτερη ευκαιρία. Πιο αναλυτικά, η εθνική ομάδα θα έχει τη δυνατότητα, εφόσον αποκλειστεί, να βρεθεί στα τελικά του Euro μέσω των playoffs που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο. Τι ισχύει, λοιπόν, εκεί; Η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί στην έδρα της την Τουρκία (πρωτοπόρο του Group C1) και αντίστοιχα το Καζακστάν θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία. Όμως…

Η Τουρκία συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση μέσω του ομίλου της στα προκριματικά, κάτι που σημαίνει πως η επόμενη ομάδα στη σειρά είναι το Λουξεμβούργο. Σημειώνεται πως όλα τα ματς θα γίνουν εντός έδρας για την εθνική ομάδα. Άρα:

-Αν η Τουρκία αποκλειστεί από τα προκριματικά, τότε θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ελλάδα

-Αν η Τουρκία περάσει από τα προκριματικά, τότε η Ελλάδα θα παίξει με το Λουξεμβούργο.

Αυτή θα είναι η λεγόμενη φάση των ημιτελικών. Στον «τελικό», λοιπόν, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζακστάν. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει επίσης ένα όμως…

Η Γεωργία θεωρείται βέβαιο, βάση απόδοσης, πως θα προσπαθήσει να «κλέψει» το εισιτήριο μέσω των μπαράζ, αφού στον όμιλο της δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Ωστόσο το Καζακστάν αναζητά το «μαγικό χαρτάκι» του μέσω των προκριματικών και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει αρκετά καλά. Επομένως, η Γεωργία ενδέχεται να αντιμετωπίσει το Αζερμπαϊτζάν, σε περίπτωση που οι Καζάκοι βρεθούν από το άλλο μονοπάτι στα τελικά του Euro..

Σημειώνεται πως το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο για τις 21 Μαρτίου του 2024, ενώ εφόσον προκριθεί, τότε θα δώσει τον τελικό στις 26 Μαρτίου. Τα ματς της «γαλανόλευκης είναι μονά.

 

Tα αποτελέσματα του ομίλου

-Ελλάδα-Γιβραλτάρ: 5-0

(9′ Πέλκας, 23′, 83′ Μαυροπάνος, 70′, 91′ Μασούρας)

 

-Ιρλανδία-Ολλανδία: 1-2

(5’ Ίντα πεν. – 19’ Χάκπο πεν., 56’ Βέγκχορστ)

 

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Γαλλία 15
  2. Ολλανδία 9
  3. Ελλάδα 9
  4. Ιρλανδία 3
  5. Γιβραλτάρ 0

*Να σημειωθεί πως η Ολλανδία έχει ένα ματς λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…