Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα περιστατικά απάτης σε Καβάλα και Ορεστιάδα

Νέα περιστατικά απάτης σε Καβάλα και Ορεστιάδα

0

Τους απέσπασαν 60.550€

Νέα περιστατικά απάτης σημειώθηκαν στην Ορεστιάδα και την Καβάλα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι επιτήδειοι συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους γιατρούς και να ισχυρίζονται ότι συγγενείς τους χρειάζονται άμεσα πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Το τελευταίο 48ωρο δύο ηλικιωμένοι εξαπατήθηκαν σε περιοχές της Ορεστιάδας και της Καβάλας από άγνωστους δράστες που απέσπασαν συνολικά 60.550 ευρώ.

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών στις περιοχές της Ορεστιάδας και της Καβάλας ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους, που διαπράττουν τηλεφωνικές απάτες, σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, ως προς την μεθοδολογία τους, οι δράστες, καλούν τηλεφωνικά τους ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους. Στο τηλέφωνο μπορεί να παρεμβαίνουν και άλλοι συνεργοί τους, οι οποίοι παριστάνουν τα εν λόγω συγγενικά πρόσωπα, με στόχο να γίνουν περισσότεροι πειστικοί.

Ακολούθως, αφού καταφέρουν να πείσουν τους παθόντες, είτε τους υποδεικνύουν συγκεκριμένο σημείο για να αφήσουν τα χρήματα, είτε μετέβαιναν στις οικίες τους, προκειμένου να τα παραλάβουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…