Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με το πρώτο …ντρινννν κατάληψη για το κτηριακό στο Μειονοτικό

Με το πρώτο …ντρινννν κατάληψη για το κτηριακό στο Μειονοτικό

0

Πορεία και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης  – Μειώθηκαν σε 580 οι μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης

 

Οι μαθητές αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να έχουν απογευματινά μαθήματα, με απόφαση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

 

Μια βδομάδα μετα το πρώτο κουδούνι και  χτύπησε το  …καμπανάκι της κατάληψης στο μειονοτικό γυμνάσιο Ξάνθης. Η αιτία δεν είναι άλλη από το κτηριακό που παραμένει μια προβληματική κατάσταση και έδωσε την αφορμή στην Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποφασίσει εναλλάξ αλλαγή ωραρίου διδασκαλίας στην Γ’  Γυμνασίου σε απογευματινές ώρες. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο σύλλογο Γονέων και  κηδεμόνων. Αποτέλεσμα είναι η κατάληψη του μειονοτικού έως την Παρασκευή και η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας με συμμετοχή μαθητών, γονέων αλλά και όλης της ιεραρχίας  της μειονότητας στην Ξάνθη με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, τον περιφερειακό σύμβουλο Χατζηγκενέ Ιρφάν καθώς και άλλους θρησκευτικούς παράγοντες.

Πορεία και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Οι μαθητές κρατώντας ένα πανό με το αίτημα να δοθεί άμεσα λύση  στο κτηριακό πρόβλημα του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου ξεκινώντας από το σχολείο τους έκαναν πορεία στην οδό 28ης Οκτωβρίου καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία όπου ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης. Ο δήμαρχος όμως έλειπε και κατευθύνθηκαν στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κουρτίδης δέχτηκε την επιτροπή που συγκροτήθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει όπως μπορεί  για να βρεθεί λύση. Η επιτροπή ζήτησε συνάντηση με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης η οποία όμως έλειπε.

Οι μαθητές αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να έχουν απογευματινά μαθήματα

Όπως μας εξήγησε ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ η κινητοποίηση προκλήθηκε από την αλλαγή του ωραρίου στη Γ’ Γυμνασίου και σε απογευματινό, για τα 5 τμήματα της Γ’ Γυμνασίου  μια απόφαση που πήρε μονομερώς η Διευθύντρια χωρίς να ενημερώσει τον Σύλλογο Γονέων. Όπως υποστήριξε: «Τα παιδιά που  φοιτούν στο μειονοτικό είναι 580 από 700 που ήταν παλιότερα. Λειτουργεί και  το παράρτημα των 4 αιθουσών που είχε προστεθεί επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεσμεύτηκε  ο ίδιος ο πρωθυπουργός τότε  Αλέξης Τσίπρας που επισκέφτηκε το σχολείο. Εφόσον μειώθηκαν τα παιδιά επαρκούν οι αίθουσες για να έχουν μόνο πρωινό ωράριο διδασκαλίας κι όχι απογευματινό. Δημιουργείται έτσι τεράστιο πρόβλημα στα παιδιά που τα περισσότερα είναι από τα ορεινά χωριά του δήμου Μύκης και αναγκάζονται να επιστέφουν στο σπίτι τους 9 η ώρα το βράδυ. Επίσης έχουν προγραμματίσει φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητές και τώρα αυτά ανατρέπονται. Ζητάμε να επανέλθει το  πρωινό ωράριο όπως ήταν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Να σημειώσουμε ότι η αιτιολογία της Διευθύντριας για ν’ αλλάξει το ωράριο ήταν ότι οι 4 αίθουσες που στεγάζονται τα τμήματα της Γ. Γυμνασίου ήταν στο υπόγειο του κτηρίου. Αναζητήσαμε την Διευθύντρια κα Σιδηροπούλου Μάλαμα για  να καταγράψουμε τη δική τη θέση όμως δεν κατέστη δυνατό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …