Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργείται ζώνη πυροπροστασίας στην Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας

Δημιουργείται ζώνη πυροπροστασίας στην Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας

0

Ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης έχει λάβει  την άδεια από το Δασαρχείο για ζώνη 40 μέτρων. Θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του δήμου

 Δήμαρχος Ξάνθης για τις πλημμύρες: « Πρέπει οι υποδομές μας να προσαρμοστούν στο απρόβλεπτο γιατί είμαστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συνθήκες»

Νέα ζώνη πυροπροστασίας 40 μέτρων γύρω από την Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας ετοιμάζει να δημιουργήσει η δημοτική αρχή του δήμου Ξάνθης. Στη σκιά του φόβου των καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης δίνει προτεραιότητα να διαφυλάξει μετά το περιαστικό και την Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας  ένα, ιστορικό μοναστήρι σημείο αναφοράς για την πόλη και σύμβολο πίστης για τους χριστιανούς συμπολίτες μας και να την προστατεύσει κατά το δυνατό από το απευκταίο σενάριο μιας πυρκαγιάς.

Τσέπελης: Θα δημιουργήσουμε ζώνη πυροπροστασίας στην Μονή Αρχαγγελιώτισσας»  

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Τσέπελης έχει ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια από το Δασαρχείο Ξάνθης για την δημιουργία της ζώνης πυροπροστασίας η οποία θα είναι 40 μέτρων γύρω από την Μονή και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του δήμου.

«Για μας η Μονή της Παναγίας έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν μπορούμε να την αφήσουμε απροστάτευτη για να μην κόψουμε μερικά δέντρα. Δεν είναι λογική αυτή. Θα κάνουμε ζώνη 40 μέτρων για να την προστατεύσουμε.», τόνισε ο δήμαρχος Ξάνθης. Να θυμίσουμε ότι ο δρόμος προς την Μονή όπως τον γνωρίζουμε σήμερα διανοίχθηκε και διαμορφώθηκε κατά την θητεία του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης του αείμνηστου του Σταύρου Καμπέλη, 1997 – 2000 και όταν στην συνέχεια διετέλεσε γ. γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ της κυβέρνησης Σημίτη.

Δήμαρχος Ξάνθης: «Πρέπει οι υποδομές μας να προσαρμοστούν στο απρόβλεπτο γιατί είμαστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συνθήκες»

Ο κ. Τσέπελης εξέφρασε την λύπη του για τις δραματικές ώρες που περνούν οι  πλημμυροπαθείς συνάνθρωποί μας στον Θεσσαλικό κάμπο και στον Βόλο και τόνισε την αναγκαιότητα πλέον για ανασχεδιασμό των υποδομών: «Πρέπει να σχεδιάζουμε τις υποδομές μας έτσι ώστε να αντέχουν στο απρόβλεπτο και όχι στο προβλέψιμο, όχι σ’ αυτό που θεωρούσαμε συνηθισμένο. Τα νέα έργα πρέπει να γίνονται με βάση αυτή την παράμετρο γιατί είμαστε αντιμέτωποι με μια κλιματική κρίση με ακραία φαινόμενα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…