Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΕΛΕ: «Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων με συμβόλαια μηδενικών ωρών»

ΟΙΕΛΕ: «Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων με συμβόλαια μηδενικών ωρών»

0

Σε άμεσο κίνδυνο διοριστήρια και προϋπηρεσία, την παρέμβαση Πιερρακάκη ζητάει η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, κ. Πιερρακάκη έστειλε η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος καθώς θα τεθεί σε διαβούλευση σχέδιο νόμου που καταλύει τις εργασιακές σχέσεις τους, όπως τονίζουν.

Ολόκληρη η σχετική επιστολή:

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα δια του τύπου ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα τεθεί σε διαβούλευση σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο προβλέπεται  θεσμοθέτηση συμβάσεων κατά παραγγελία (μηδενικών ωρών ή ondemand) και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εξακολουθούν να τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, η εποπτεία του ΥΠΑΙΘΑ στις εργασιακές σχέσεις των  εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και νομοθετικά θεμελιωμένη. Οποιαδήποτε επιβολή τέτοιου είδους εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση καταστρατηγεί τη συνταγματική νομιμότητα, εξουδετερώνει την όποια εποπτεία είχε το Υπουργείο Παιδείας στις εργασιακές μας σχέσεις και επισημοποιεί έναν άνευ προηγουμένου εργασιακό Μεσαίωνα σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα απεμπολήσετε τον θεσμικό σας ρόλο σε σχέση με τον χώρο μας. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είστε ενήμερος για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας, πιστεύουμε όμως ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να λάβει θέση για όσα – πιθανότατα δραματικά – κάποιοι ετοιμάζουν για τον ευαίσθητο  χώρο της  παιδείας, κατ’ εντολή ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν θα παραμείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων και θα διεκδικήσουν με τα μέσα που διαθέτουν τη διατήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και την προστασία των στοιχειωδών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Στη προσπάθεια αυτή ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να σταθεί αρωγός αι όχι αντίπαλος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …