Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΞΑΝΘΗ 2023»

Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΞΑΝΘΗ 2023»

0

Πάνω από 70 συμμετοχές από την χώρα μας και την Βουλγαρία  – Από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην Οδό Πανεπιστημίου

 

Περιήγηση στην ιστορία και  την πολιτισμική παράδοση των Σαρακατσάνων –  Έκθεση του έργου του  Τριαντάφυλλου Βαΐτση με τους επτά Αβδηρίτες φιλοσόφους

 

Στο δίπολο «επιχειρηματικότητα – πολιτισμός» επενδύει το Επιμελητήριο Ξάνθης διοργανώνοντας το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΞΑΝΘΗ 2023», από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023 σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, την Οδό Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Πάνω από 70 συμμετοχές από την χώρα μας και την Βουλγαρία στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΞΑΝΘΗ 2023»  

Πάνω από 70 περίπτερα με όλων των ειδών τα εκθέματα από την χώρα μας αλλά και την Βουλγαρία θα τοποθετηθούν κατά μήκος της οδού παρέχοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν προϊόντα και  υπηρεσίες. Πρόκειται για προϊόντα του πρωτογενή τομέα που μεταποιούνται και αποκτούν υπεραξία καθώς και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα σύγχρονη τεχνολογίας.

Περιήγηση στην ιστορία και  την πολιτισμική παράδοση των Σαρακατσάνων

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν νοητά στην ιστορική παράδοση μέσα από εκθέσεις έργων ζωγραφικής και χαρακτικής σε πέτρα που αφηγούνται την ζωή και την κουλτούρα των Σαρακατσάνων. Ειδικότερα όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος  του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης θα εκτεθούν έργα του χαράκτη πέτρας  Ζάρρα Καθηγητή καλών τεχνών στο  πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης, , πίνακες ζωγραφικής που παραχώρησε ο Καθηγητής Ιατρικής  των Ιωαννίνων κ. Σκέδας. Επίσης θα υπάρχει  ιστορικό υλικό για την πολιτισμική κληρονομιά και το γλωσσικό ιδίωμα των Σαρακατσάνων.

Έκθεση του έργου του  Τριαντάφυλλου Βαΐτση με τους επτά Αβδηρίτες φιλοσόφους

Επίσης θα εκτεθεί το έργο του δημοφιλούς  καλλιτέχνη  Τριαντάφυλλου Βαΐτση που φιλοτεχνεί τα μοναδικά έργα με την τέχνη της σκιάς. Για το επιμελητήριο έχει  φιλοτεχνήσει τους επτά Αβδηρίτες φιλοσόφους, ένα έργο  μοναδικό όπως αναφέρει  ο κ. Μωραΐτης, τον οποίο και ευχαρίστησε δημόσια. Μετά την έκθεση του θα γίνει δωρεά του έργου από το Επιμελητήριο Ξάνθης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων όπου και θα φιλοξενείται  εσαεί.

«Μας ενδιαφέρει μαζί με το σκέλος της επιχειρηματικότητάς να έχουμε και το σκέλος του πολιτισμού και κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε εικαστικά έργα και από άλλες εθνοτικές ομάδες όπως Πόντιους ή Θρακιώτες κ.λ.π. Η γνώση της ιστορικής και της πολιτισμικής παράδοσης είναι πλούτος και κινητήριος δύναμη για το μέλλον».

Ποικίλουν οι τιμές για την  συμμετοχή στην έκθεση

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία που διοργανώσει την έκθεση είναι η «Κύκλος» που συνεργάζεται  επί χρόνια με το Επιμελητήριο Ξάνθης. Οι τιμές για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης είναι 25 ευρώ το τ.μ., για τις επιχειρήσεις εκτός Ξάνθης 40 ευρώ το τ.μ., για τα επιμελητήρια 60 ευρώ το τ.μ.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Μωραΐτης έχει εκδηλωθεί  ενδιαφέρον και από χορηγούς. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ξάνθης με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου θα χορηγήσει 3.000 ευρώ για τη διοργάνωση του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΞΑΝΘΗ 2023».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…