Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών: Κάνω έκκληση για εναέρια μέσα και ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων

Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών: Κάνω έκκληση για εναέρια μέσα και ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων

0

Μαίνονται τα μέτωπα στη Ροδόπη

Πυρκαγιά δυτικά της Ροδόπης καίει σημεία, που δεν έχουν καεί, και κατευθύνεται κοντά στο χωριό Αύρα. Την περιοχή «κυκλώνουν» τα μέτωπα, που εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία λόγω και των ανέμων.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις «χτίζουν» γραμμές άμυνες μετά τις δασικές εκτάσεις για να μην περάσουν στο δρόμο και τους οικισμούς.

Την άμεση συνδρομή εναέριων μέσων, την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων καθώς και την έλευση επιπλέον μηχανημάτων στα ενεργά μέτωπα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ζητά ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος βρισκόμενος από το πρωί σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς που πλησιάζουν τον Δήμο.

Σημειώνεται πως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο και την επέκταση της φωτιάς στη Ροδόπη, οι φλόγες απειλούν και περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα τους οικισμούς: Πετρωτά, Χαμηλό, Κασσιτερά και Κίζαρι, περιοχές όπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δυνάμεις του Δήμου  σε συνεργασία με αυτές της Περιφέρειας ΑΜΘ, της πυροσβεστικής, του στρατού και εθελοντών που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων και την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης στα ενεργά μέτωπα, ο Δήμαρχος το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 συγκάλεσε διευρυμένο έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  Ακολούθησε η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων και των μέσων που είχε στη διάθεση του ο μηχανισμός στα μέτωπα των πυρκαγιών. Το ίδιο βράδυ έγινε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου καθώς και εκπροσώπων του στρατού και της πολιτικής προστασίας.

Το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου τον Δήμαρχο επισκέφτηκαν στο γραφείο του στις Σάπες ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος καθώς και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης από τους οποίους ζήτησε να παρέμβουν ώστε να καταφτάσουν εναέρια μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μέτωπο της Συκορράχης όπου και ενημερώθηκαν από τον συντονιστή της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Μπαλάφα για την πορεία του.

Παράλληλα ο κ. Χαριτόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ εξωφρενικά πράγματα καταγγέλλοντας από χθες ότι «παρακαλάμε για επίγεια και εναέρια, τα επίγεια ήρθαν, τα εναέρια δεν ήρθαν. Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει το πρωί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…