Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χωρίς αντίπαλο στον δήμο Τοπείρου ο Θωμάς Μίχογλου

Χωρίς αντίπαλο στον δήμο Τοπείρου ο Θωμάς Μίχογλου

0

Δεν κατάφερε να συμφωνήσει  η αντιπολίτευση να κατεβάσει συνδυασμό  – Αδικεί τον δήμο αυτή η εξέλιξη

 

Φέρει ευθύνη  η αντιπολίτευση

 

Εκπνέει σήμερα 31/8/2023 η προθεσμία κατάθεσης υποψηφίων συνδυασμών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ως γνωστό οι υποψηφιότητες και οι συνδυασμοί  που θα κριθούν ότι  πληρούν τα κριτήρια θα ανακηρυχθούν στην 10 /9/2023 και είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι πολυπληθείς συνδυασμοί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  σ’ ότι αφορά τον δήμο Ξάνθη, ο συνδυασμός του Μανώλη Τσέπελη «Δύναμη για το Αύριο» θα απαρτίζεται από 175 υποψηφίους. Η επίσημη παρουσίαση του  συνδυασμού θα γίνει την εβδομάδα μετά τις γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Η παράταξη με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχος Σάββα Μελισσόπουλου «Μπροστά» θα απαρτίζεται από 150 – 160 υποψήφιους.

Πολυπληθείς είναι και η παράταξη του νυν δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη που ο αριθμό των υποψηφίων αγγίζει τους 190 και του Αθανασίου Κριτσίνη όμως να ακολουθεί με σεβαστό αριθμός υποψηφίων.

«Παίζει μπάλα μόνος του» στο δήμο Τοπείρου ο Θωμάς Μίχογλου

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο  δήμος Τοπείρου που κατά τα φαινόμενα ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου δεν έχει καμία αγωνία για τις εκλογές καθώς είναι από τώρα βέβαιος ότι  θα εκλεγεί. Κι αυτό απλά γιατί δεν έχει αντίπαλο,  δεν έχει κανέναν υποψήφιο συνδυασμό απέναντί του! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας της αντιπολίτευσης να κατεβάσει υποψήφιο συνδυασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν πολλές προσπάθειες από  τον Κώστα Δαλάτση, τον Παναγιώτη Λαμπαδάρη και  τον Άγγελο Κηλικιώτη αλλά και άλλους παράγοντες να σχηματιστεί ένας κοινός συνδυασμός, ένα κοινό μέτωπο ωστόσο έπεσαν στο  κενό, λόγω ασυμφωνίας ως προς το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού. Παρά το γεγονός ότι  έγιναν υποχωρήσεις και προτάθηκε να βρεθεί ένα τρίτο πρόσωπο κάποιοι ήταν αδιάλλακτοι με αποτέλεσμα να καταποντιστεί  η προσπάθεια.

Φέρει ευθύνη  η αντιπολίτευση

Αυτό  σαν γεγονός δεν τιμά αφ’ ενός την  αντιπολίτευση στον δήμο Τοπείρου που δεν κατάφερε να θέσει το καλό του δήμου υπεράνω των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και να τον παραδώσει αμαχητί στα χέρια του νυν δημάρχου. Παράλληλα αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο αντίλογος στο δημοτικό συμβούλιο σημαίνει δημοκρατία, η αντιπολίτευση είναι θεσμοθετημένος φορέας για να ελέγχει και να προασπίζει  την δημοκρατική λειτουργία του εκάστοτε δήμου και αυτό θα το στερηθεί  ο δήμος Τοπείρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…