Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στην «καρδιά» της Ξάνθης ΞΑΝΑ τουρνουά beach volley

Στην «καρδιά» της Ξάνθης ΞΑΝΑ τουρνουά beach volley

0

XANTHI GRAND SLAM : Το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση

Τον λόγο πήραν συνδιοργανωτές, αθλητές, χορηγοί και υποστηρικτές προσκαλώντας από κοινού τον κόσμο να δώσει το παρών στο μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6/7 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του τουρνουά beach volley XANTHI GRAND SLAM στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδιοργανωτών (ΕΟΠΕ, Δήμο Ξάνθης, ΠΑΜ-Θ,) χορηγών, αθλητριών και αθλητών.

Ειδικότερα, μεταξύ 6 και 9 Ιουλίου η «καρδιά» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volley «χτυπά» και φέτος στην πλατεία Δημοκρατίας της πόλης μας.

Μετά την περσινή εξαιρετική διοργάνωση, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ XANTHI MASTERS 2022, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ο Δήμος αναλαμβάνει, φέτος, το XANTHI GRAND SLAM, το δεύτερο μεγαλύτερο τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2023.

Το τουρνουά ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης 6/7 με τους προκριματικούς γυναικών-ανδρών και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου με τη διεξαγωγή των τελικών κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν και οι απονομές.

Με μία ομαδική φωτογραφία συνδιοργανωτές, χορηγοί, αθλητές, συνεργάτες προσκαλούν σε συνάντηση στον χώρο του αγώνα

Οι μεγάλες διοργανώσεις βασικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μιλάμε για έναν μεγάλο αθλητικό θεσμό που έρχεται και φέτος πάλι στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάσει, να διασκεδάσει, διότι αξίζει να είμαστε δίπλα στον κόσμο μετά από την δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Δίνουμε βέβαια ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας. Σας καλωσορίζω και ευχαριστώ τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς, τους συνεργάτες, όλους όσοι έλαβαν μέρος. Ας κερδίσουν οι Ξανθιώτες…Καλώ όλο τον κόσμο να απολαύσουν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός!»

Χαρά για τη νέα γενιά και για την ίδια πόλη

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αποτελεί συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, τόνισε: «Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη μας, κ. Χρήστου Μέτιου αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση και η χορήγηση χρημάτων. Δίνει χαρά στους νέους μας, μιας και είναι ένα άθλημα νεανικό και όμορφο, αλλά επιπλέον χαροποιεί και την ίδια μας την πόλη. Ευχαριστούμε συμμετέχοντες, στελέχη της πετοσφαίρισης. Εύχομαι το πρωτάθλημα να το πάρουν Ξανθιώτες, αν και δεν έχει και τόση σημασία, μιας και όλοι θα είμαστε νικητές από τη συνδιοργάνωση».

Ευχές για καλή δύναμη στους αθλητές χωρίς τραυματισμούς

Ο κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην Ξάνθη και ευχαρίστησε για την επιλογή της πόλης μας. Υπογράμμισε: «Με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Φανουράκη είπαμε να φέρουμε το beach volley στην Ξάνθη, έπειτα πήραμε την ευλογία από τον Δήμαρχο. Σαν παλιός παίχτης θέλω να κάνω μία ευχή: ’’καλή δύναμη στους αθλητές χωρίς τραυματισμούς’’».

Γράφει την δική της ιστορία στο beach volley η Ξάνθη

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μανώλης Φανουράκης, πρόσθεσε: «Η πλατεία Δημοκρατίας στέκει ισάξια και επάξια δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Αριστοτέλους. Πλέον η πλατεία της Ξάνθης αποκτά την δική της ιστορία στο beach volley, στον αθλητισμό. Ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι που επενδύει ο Δήμαρχος Ξάνθης και τα αποτελέσματα φαίνονται καθαρά! Ευχαριστώ τους τοπικούς χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Καλωσορίζω τους αθλητές. Είναι ένα τετραήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου όλα τα ξενοδοχεία της πόλης, τα μαγαζιά εστίασης θα ‘’νιώσουν’’ μία έντονη δραστηριότητα. Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου με Δήμαρχο τον Μανώλη Τσέπελη».

Δηλώσεις και από εκπροσώπους της ΕΟΠΕ: Επιδιώκουμε την αποκέντρωση

«Είναι μεγάλη χαρά και για εμένα και για την Ομοσπονδία που βρίσκομαι σε αυτή την πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια που στηρίζουν το event.Στο νου μας είναι η αποκέντρωση. Θα γίνει για δεύτερη χρονιά το πρωτάθλημα αυτό στην Πόλη με τα Χίλια Χρώματα. Εύχομαι καλή επιτυχία, ευχαριστώ συμμετέχοντες, εθελοντές», συμπλήρωσε η κα Ελένη Καζάκου ως μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ

Πρωταθλητής ο δήμος Ξάνθης στις μαζικές εκδηλώσεις

Ο πρόεδρος της Ένωσης σωματείων βόλεϊ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, κ. Ειρήναρχος Κεμανετζής, δήλωσε: «Καλωσορίζω τους αθλητές, τους φιλάθλους και βέβαια Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη. Ο δήμος Ξάνθης είναι πρωταθλητής, γιατί διοργανώνει μαζικές εκδηλώσεις που έχουν φέρει κόσμο από όλη την Ελλάδα. Άρα, και για εμάς ως Ομοσπονδία αυτό είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό. Πιστεύω πως η φετινή διοργάνωση θα υπερβεί την επιτυχία της περυσινής. Όλοι οι συντελεστές έχουν εμπειρία μίας χρονιάς, κάτι άλλωστε που είναι πολύ σημαντικό. Εύχομαι υγεία! Προσκαλώ όλους τους φιλάθλους να έρθουν στην Ξάνθη το διάστημα αυτό».

Για μία μεγάλη νίκη θα αγωνιστούν και φέτος οι αθλητές, Γιώργος Τερζόγλου και Ιάσονας Κανέλλος

Ο λόγος στους αθλητές…

Επίσης, ο λόγος δόθηκε στους αθλητές και δη στον Ξανθιώτη Γιώργο Τερζόγλου(συμμετέχει και ο αδερφός του Σπύρος) και τον νικητή της περυσινής διοργάνωσης Ιάσονα Κανέλλο, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως μετά τις άριστες επιδόσεις τους πέρυσι, επιστρέφουν φέτος και ευελπιστούν για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τέλος, εκφράζουν την χαρά τους που συμμετέχουν και φέτος στη διοργάνωση της Ξάνθης.

Οι επίσημοι χορηγοί

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στους επίσημους χορηγούς, κα Χριστίνα Καρολίδου από τη Vodafone και την εταιρεία Kousis, οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά τους επισημαίνοντας πως ως επιχειρηματίες είναι διαθέσιμοι να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα που θα συμβάλει αναντίρρητα και στην τόνωση της οικονομίας της τοπικής κοινότητας.

Χορηγοί:-κύριοι

Dasteri, The Espressonist

-επίσημοι

Vodafone(Χριστίνα Καρολίδου), Kousis

-χορηγοί πανελλήνιου πρωταθλήματος(επίσημοι χορηγοί):

Lipton,Befon

Επίσημοι Υποστηρικτές:gala,ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, ΕΡΤ

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…