Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

0

Παραιτήθηκε χθες από όλα τα καθοδηγητικά όργανα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και την ιδιότητα μέλους του κόμματος

«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές», η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Την παραίτησή του από όλα τα καθοδηγητικά όργανα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και την αποχώρησή του από το κίνημα, απεκδυόμενος κάθε ιδιότητας μέλους, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής.

“Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους”, συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος.

Και καταλήγει: “ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη”.

Ο κ. Λοβέρδος δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ούτε σε εκείνες της 25ης Ιουνίου.

Λακωνική και ψυχρή η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μια λακωνική ανακοίνωση, μόλις εννέα λέξεων: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Το «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ για μια μεγάλη, πρωταγωνίστρια Κεντροαριστερά δεν είναι προσωπικό, δεν είναι 15 παλαιότερων στελεχών. Είναι ένα κρίσιμο πολιτικό «στοίχημα», υποστήριξε, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος στην παραίτηση Λοβέρδου, την οποία χαρακτήρισε οικειοθελή.

«Κάθε στέλεχος συμμετέχει οικειοθελώς, ανεξαρτήτως των προσόντων και των περγαμηνών σε ένα κόμμα. Μπορεί να συνεισφέρει, μπορεί να είναι και υποψήφιος αρχηγός ή βουλευτής. Όταν η βούληση αυτή παύει, μπορεί να αποχωρήσει. Η ζωή είναι μια μακρά συνέχεια επιλογών, οι οποίες αξιολογούνται κάθε φορά», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Μάντζος, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επέμεινε στο ότι το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ δεν απευθύνεται σε στελέχη, αλλά σε όλους τους πολίτες, τους οποίους θέλει να εμπνεύσει με το πρόγραμμά του και το σχέδιό του για τη χώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…