Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο δήμαρχος Κομοτηνής συναντήθηκε με το φιλοζωικό σωματείο «ΛΑΪΜΑ»

Ο δήμαρχος Κομοτηνής συναντήθηκε με το φιλοζωικό σωματείο «ΛΑΪΜΑ»

0

Γόνιμη συζήτηση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη φιλοζωική κοινότητα της Κομοτηνής

Μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοζωικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου «ΛΑΪΜΑ» Κομοτηνής, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά γόνιμη.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν στον Δήμαρχο ήταν η συνέχιση των ελέγχων στην πόλη, στα χωριά, σε μαντριά, σε αγροκτήματα κ.ά. για να διαπιστωθεί εάν οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν τσιπαρισμένα τα σκυλιά τους. Πριν το Πάσχα, έγιναν λίγοι έλεγχοι από μικτά κλιμάκια Αστυνομίας και Δήμου, αλλά χωρίς καμία συνέχεια. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να συνεχισθούν και μέσα στο καλοκαίρι.

Τέθηκε το θέμα του συνολικού αριθμού των στειρώσεων κατ’ έτος, οι οποίες δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα λίγο πριν την εκπνοή του κάθε χρόνου οι στειρώσεις να αναστέλλονται ή να γίνονται με αργούς ρυθμούς. Και επι αυτού ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι οι στειρώσεις δεν θα σταματήσουν και επεσήμανε ότι, οι άλλοι δήμοι του νομού, δεν έχουν αξιόλογα και επαρκή προγράμματα στειρώσεων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν καταλυτικά τις δομές και τον προϋπολογισμό του Δήμου Κομοτηνής, όπου, δυστυχώς, καταλήγουν πολλά αδέσποτα.

Ως ιδέα προς διερεύνηση, προτάθηκε να συσταθεί Τμήμα Αστικής Πανίδας, κατά τα πρότυπα δήμων που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και θετικές επιδόσεις στη διαχείριση των αδέσποτων, όπως ο Δήμος Αθηναίων κ.ά.

Ταυτόχρονα τα μέλη του Σωματείου εξέθεσαν στον δήμαρχο την δραματική κατάσταση των φιλόζωων του Σωματείου, τις μεγάλες οικονομικές δαπάνες, τον μεγάλο αριθμό ζώων που φιλοξενούν στα σπίτια τους, την καθημερινή φθορά και το ψυχολογικό κόστος που υφίστανται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιο…