Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα H Sunlight Group απέκτησε το 100% της Triathlon Holding

H Sunlight Group απέκτησε το 100% της Triathlon Holding

0

Σε ενιαία Ομάδα Διοίκησης οι παραγωγικές μονάδες που διαθέτει ο Όμιλος ανά τον κόσμο

Η  Sunlight Group απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Triathlon Holding GmbH (Triathlon). Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς του 51% της Triathlon που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023 και προέβλεπε την αυτόνομη επιχειρηματική λειτουργία των δύο εταιρειών, καθώς και την αναζήτηση συνεργειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση του 100% της Triathlon δίνει τη δυνατότητα μεγιστοποίησης των συνεργειών αυτών συντομότερα, προς όφελος πελατών, μετόχων, ενδιαφερόμενων μερών, και των περισσότερων από 3.200 υπαλλήλων της Sunlight Group. Συγκεκριμένα, η Sunlight Group θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέγιστο τους κοινούς, πλέον, πόρους και δυνατότητές της για να καταστεί ηγέτης του κλάδου και να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργούνται – τόσο στην ηλεκτροκίνηση βιομηχανικών οχημάτων, όσο και στον γοργά αναπτυσσόμενο τομέα της αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες, όπου η εταιρεία εστιάζει ιδιαίτερα.

Η συμφωνία εξαγοράς θα σημάνει επίσης βελτιστοποίηση των παραγωγικών μονάδων που η Sunlight Group διαθέτει ανά τον κόσμο υπό μία ενιαία Ομάδα Διοίκησης, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών όπου και αν βρίσκονται. Επιπλέον, θα επιταχύνει την καινοτομία στον κομβικό κλάδο της τεχνολογίας ιόντων λιθίου, όπου η Sunlight Group διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες και επενδύει σημαντικούς πόρους για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group και εκτελεστικός διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Λάμπρος Μπίσαλας, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μία συνεργασία 20 και πλέον ετών ολοκληρώνεται με αυτόν τον ιδανικό τρόπο. Η πολυετής εμπειρία του Martin στον κλάδο, και μάλιστα σε αγορές μεγάλης σημασίας για μας, είναι ανεκτίμητη. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από την ενοποίησή μας σε έναν ισχυρό όμιλο, προορισμένο να πρωταγωνιστεί στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…