Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ετοιμάζονται κόμβοι στο παραλιακό μέτωπο για την ενίσχυση της  οδικής ασφάλειας

Ετοιμάζονται κόμβοι στο παραλιακό μέτωπο για την ενίσχυση της  οδικής ασφάλειας

0

«Δεν είναι όμως πανάκεια. Χρειάζεται προσοχή των οδηγών» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης

 

 «Δεν έπεφτε καρφίτσα» την Κυριακή από  Μυρωδάτο  ως το Πόρτο Μόλος

 

 «Βούλιαξαν» από κόσμο οι παραλίες του  νομού  μας το Σαββατοκύριακο. Ο Ιούλιος μπήκε χωρίς βροχή και το καλοκαίρι έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στην Ξάνθη με υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό ήταν το  σύνθημα για να φτάσει σε ιστορικά υψηλά η απόδραση στις παραλίες μας. Μετά από δύο χρόνια που όλα ήταν «σφιγμένα» και με μέτρα οι Ξανθιώτες αλλά και οι τουρίστες ξεχύθηκαν ανέμελα για  να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας αλλά και  την ξενοιασιά των διακοπών.

 

«Δεν έπεφτε καρφίτσα» από  Μυρωδάτο  ως το Πόρτο Μόλος

Θύμιζε παλιές καλοκαιρινές εποχές το Σαββατοκύριακο στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων. Στο Μυρωδάτο δεν έπεφτε καρφίτσα τόσο στα beach bar όσο και τις ταβέρνες. Το ίδιο και στην ελεύθερη για το κοινό παραλία του Αη Γιάννη, του Λεύκιππου με το Coco και το  Πόρτο Μόλος. Τα αυτοκίνητα ήταν τόσα πολλά που δεν υπήρχε ελεύθερη θέση πάρκινγκ ούτε για δείγμα κατά μήκος του δρόμου.

Την ικανοποίησή  του  εξέφρασε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για την επισκεψιμότητα που είχαν οι παραλίες του δήμου το Σαββατοκύριακο τόσο από Ξανθιώτες όσο και ξένους και εκτιμά πως αν βοηθήσει ο καιρός θα είναι μια καλή χρονιά για τους επαγγελματίες που  δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Σημείωσε δε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας έκανε καλή δουλειά καθαρίζοντας όλες τις παραλίες που είναι καθαρές και φροντισμένες και προέτρεψε τους λουόμενους να διατηρήσουν  αυτή την καθαρή εικόνα. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος  Αβδήρων έχει  τέσσερις  παραλίες με γαλάζιες σημαίες και ειδικότερα του Μυρωδάτου, του Αη Γιάννη Αβδήρων, το Πόρτο Μόλος και της Μάνδρας. Ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε πως σ’ όλες στις παραλίες αυτές υπάρχουν ναυαγοσώστες ενώ στην παραλία του Αη Γιάννη που είναι ελεύθερη ο δήμος θα τοποθετήσει κι άλλες ομπρέλες για να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος. Να σημειώσουμε επίσης ότι πολύ κόσμο έχει η παραλία της Μάνδρας όπου υπάρχει το κάμπινγκ και το οποίο είναι γεμάτο από παραθεριστές.

Τι γίνεται με τους κυκλικούς κόμβους σε Άβδηρα και  Μυρωδάτο

Η φωτεινή αυτή εικόνα αμαυρώνεται με τα τροχαία δυστυχήματα και συγκεκριμένα με τα δυο που έγιναν πριν καλά καλά ξεκινήσει η σαιζόν. Το ένα που ήταν θανατηφόρο στην διασταύρωση του δρόμου Αβδήρων – Κεσσάνης και το άλλο στο Μυρωδάτο στη διασταύρωση του με τον δρόμο των Μαγγάνων που ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές. Τα τροχαία αυτά προκάλεσαν ανησυχία και θέτουν επιτακτικά το ζήτημα των κυκλικών κόμβων, έργα που εξήγγειλε η περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Μιλώντας γι αυτά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κουρτίδης τόνισε: «Έχουμε έτοιμη την μελέτη για  τον κυκλικό Κόμβο των Αβδήρων. Είμαστε στην διαδικασία των απαλλοτριώσεων για την υποβολή της  πρότασης στο ΕΣΠΑ. Για το κόμβο στο Μυρωδάτο έχει γίνει η προμελέτη και εκπονούνται τα τεύχη δημοπράτησης για να την προκηρύξουμε. Αυτό όμως που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο κόμβος δεν είναι πανάκεια. Αν δεν προσέχουν οι οδηγοί, αν παραβιάζουν τους  σηματοδότες και αν αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες τα τροχαία θα είναι αναπόφευκτα. Στην περίπτωση του θανατηφόρου τροχαίου υπήρξε παραβίαση σήμανσης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Καλοκαιράκι μεσημεριανό μπανάκι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…