Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενίσχυση κοινών πολιτιστικών ενδιαφερόντων προμηνύει η αδελφοποίηση των Δικηγορικών Συλλόγων Ξάνθης και Κερύνειας

Ενίσχυση κοινών πολιτιστικών ενδιαφερόντων προμηνύει η αδελφοποίηση των Δικηγορικών Συλλόγων Ξάνθης και Κερύνειας

0

Ανακοίνωσαν την απόφαση για την αδελφοποίηση και το πλαίσιο της συνεργασίας τους

Σε δήλωσή της στο «Ε» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κα Χατζηφωτιάδου αναδεικνύει την πρωτοβουλία για την ενίσχυση των σχέσεων Θράκης-Κύπρου

Ανακοινώθηκε επισήμως η απόφαση αδελφοποίησης των Δικηγορικών Συλλόγων Ξάνθης και Κερύνειας. Ειδικότερα, η απόφαση λήφθηκε με σκοπό αφενός την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Συλλόγων και την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τα μέλη και αφετέρου την ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Θράκης.

Η πρωτοβουλία για αδελφοποίηση των Συλλόγων προέκυψε μετά την επίσκεψη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 2022 και τη συμμετοχή σε αυτή της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κας Δέσποινας Χατζηφωτιάδου.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Χατζηφωτιάδου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία και την δράση του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας, καθώς και για το ιδιαίτερό του καθεστώς, ένεκα της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής ολόκληρης της Επαρχίας Κερύνειας.

Η πρωτοβουλία για αδελφοποίηση των Συλλόγων ως απότοκο της επίσκεψης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην Κύπρο

Πρωτοβουλία για δράσεις με επίκεντρο την ίδια την κοινωνία

Συνεπώς, στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των δύο Συλλόγων και καταρτίζεται πρόγραμμα κοινών δράσεων.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η κα Χατζηφωτιάδου, σημειώνει στο «Ε»: «Βασική μας επιδίωξη μέσω της εν λόγω αδελφοποίησης είναι να ενισχύσουμε τις σχέσεις Θράκης-Κύπρου και φυσικά πέρα από επιστημονικές αναζητήσεις, να αναπτύξουμε επίσης και πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Αποβλέπουμε με λίγα λόγια σε δράσεις που αφορούν την ίδια την κοινωνία. Επιθυμούμε να κάνουμε γνωστό τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης και στην Κύπρο, γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε με μεγάλη μας χαρά είμαστε πρόθυμοι να υποδεχτούμε πιθανόν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας κι εν συνεχεία να τους φέρουμε σε επαφή με τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…